Fallgrapp natočili klip k instrumentálce "Ouagadougou"

06.12.2017 17:33 - Dan Hájek | foto: Pohoda 2017

Slovenská parta Fallgrapp se na jaře připomněla svou druhou, mimochodem povedenou deskou "V hmle", později natočila video pro skladbu "Dym", v níž hostuje Juraj Benetin. Kromě něj se na albu podílali i Jimmy Pé, Vec, Nina Kohoutová nebo Samuel Hošek. Nového klipu se nakonec dočkala i úvodní kompozice "Ouagadougou". Snímek můžete brát i jako jakousi pozvánku na vánoční koncert v Kursalonu v Trenčianskych Teplicích 17. prosince, pokud byste měli cestu kolem...

Videoklip k éterické "Ouagadougou" si pod svá křídla produkčně vzalo uskupení Filmaari Creative Studio, režie se chopila Jana Suržinová a za kamerou stál Marek Moučka. Vznikl tak náladový snímek, v kterém se prolínají přírodní výjevy s tanečními fragmenty hlavních aktérů (podobná postava v provázkovém úboru se též objevila v sérii klipů projektu iamamiwhoami k albu "Kin"). Je to pestré, náladové a harmonické.

"V hmle" funguje jako celek a vybraná "Ouagadougou" je vzorovou ukázkou zvukového rukopisu Jureše Lišky, tvůrčího mozku Fallgrapp. Samotné video je pak snovou iluzí, která zaujme v celém audiovizuálním kontextu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY