Když gentlemani hrají black metal: Master's Hammer v Roxy

02.12.2017 11:39 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / musicserver.cz

Se statusem, kterým se v domácích (a možná ještě více světových) metalových kruzích honosí kapela Master's Hammer, vyprodáte - s trochou soudnosti - cokoliv. Pražské Roxy ve čtvrtek zčernalo. Napjaté očekávání čehosi bylo cítit už při zmrzlém přešlapování před klubem i v jeho kuloárech.

Live: Master's Hammer

místo: Roxy, Praha
datum: 30. listopadu 2017
support: Umbrtka
setlist: Pád modly, Věčný návrat, Géniové, Ve věži ticha, Estetika ďábla, Panuška, Já mizérií osudu..., Každý z nás..., Nordfrostkrampfland, Já nechci nikoho trápiti..., Zapálili jsme onen svět, Černá svatozář, Útok, Mezi kopci..., Vracejte konve na místo, Jáma pekel
Fotogalerie

Nad pivem se diskutovaly vzpomínky na kapelu, nejlepší zářezy v její diskografii, boční projekty jejích členů i to, kdo má jaké jejich CD doma. S Master's Hammer se pojí aura legendárnosti, která celý večer až hmatatelně prosycovala.

Master´s Hammer, Roxy, Praha, 30.11.2017
© Tomáš Rozkovec / musicserver.cz
Parta kolem Františka Štorma, jehož velkoplošný obraz zdobil zadní stěnu jinak střídmého pódia (jen pár hřbitovních křížů zůstalo), vykopla přesně podle programu lehce po osmé hodině otvírákem debutové desky "Rituál", skladbou "Pád modly". Přece jen, legendární status utváří i podobu publika, v kterém zářilo i pár šedivých dlouhých vlasů, reakce byla proto očekávatelně bouřlivá. Zpívalo se, reagovalo, hrozilo, skákalo, přesně jak se to na správný metal patří.

Povinné představení nových skladeb "Ve věži ticha" a "Estetika ďábla" průběh večer nijak nenarušilo - jejich přivítání bylo neméně bouřlivé. A pak už se sázely léty prověřené fláky: "Mezi kopci", "Jáma pekel", "Vracejte konve na místo", pěkně spravedlivě z vrcholných alb Mistrova kladiva.

František Štorm celý koncert patřičně odsípal, bez zádrhelů, energicky. Stejně tak šlapala celá kapela. Dávno zapomenuty jsou doby black metalové stylizace a póz, pánové dnes působí jako banda zkušených gentlemanů, kteří se hraním muziky královsky baví. Žádné warpainty a vlasy po pás, v Master's Hammer jsou trendem košile, klobouky a Blackoshova kapuce, pod kterou se schovával celý koncert. Návrat na pódia si viditelně užívají, jsou uvolnění, sebejistí. A jsou si vědomi očekávání, které svým návratem mezi lidmi vytvořili. S tím souvisí i možnost dělat si, co chtějí. Třeba ignorovat dlouhé vytleskávání a vyvolávání kapely a nedát přídavek. Oddané publikum by si alespoň malý zákusek zasloužilo.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY