Marie Fredriksson na "I Want To Go" ukazuje další hudební tvář

28.11.2017 15:56 - Dan Hájek | foto: Marie Fredriksson fcb

Po ukončení koncertní činnosti Roxette a po vydání knihy "Listen To My Heart: Moje láska k životu" se Marie Fredriksson konečně hlásí o slovo i s novým hudebním materiálem. Je jím coververze písně "I Want To Go" od bluesového génia J. B. Lenoira (pochází z jeho desky "Alabama Blues" z roku 1966) a jedná se o její druhou anglicky zpívanou skladbu od dob vydání jejího alba "The Change" (2004), tou první byla "Alone Again" z letošního května. Je zatím otázkou, zda se dočkáme kompilace takto koncipovaného materiálu, nebo půjde jen o další osamocený singl.

O nové aranžmá "I Want To Go" se postaral Mikael Bolyos. Ten písni ponechal původní ideu a vdechl jí soudobější pojetí. Režie černobílého videoklipu se chopila Tina Axelsson, střih pak obstaral Arvid Unsgaard a grafický návrh Conny Lindström. Tina zasadila klip do americké prérie a snažila se podchytit ducha bluesových nálad. Na samotné Marii je patrné, že ona pauza od koncertování na ni má blahodárný vliv - pryč je stres z cestování a podobně. Zároveň takto rozšiřuje své hudební lásky, viz soubor vybraných skladeb, které ji ovlivnily a jsou uvedeny coby bonus ve výše zmíněné knize (a v playlistu na Spotify).

"I Want To Go" je tak novou hudební kapitolou Marie Fredriksson, v které si zjevně hoví a kterou hudebně navazuje na dřívější sólový materiál. Skladba není na první poslech, ale doprovodné video ji povedeně dokresluje. A snad "I Want To Go" nezůstane osamocena, přestože novinek z domovských Roxette, po kterých tolik volají skalní fanoušci, se zřejmě již nedočkáme.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY