Judas Priest se s Megadeth v červnu vrátí do České republiky

22.11.2017 16:35 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Judas Priest (na snímku) se v rámci svého aktuálního turné vrátí ještě jednou do České republiky. Společně s Megadeth se představí 12. června 2018 v plzeňské Home Monitoring Areně. Vstupenky v ceně 1 290 - 1 790 Kč jsou v předprodeji od 23. listopadu devíti hodin ráno.

Existuje jen několik heavy metalových kapel, kterým se podařilo dosáhnout toho, co se podařilo za čtyřicet let Judas Priest. Ti znovu berou útokem tuto planetu na svém světovém turné. Pocházejí z anglického Birminghamu, kde se dali dohromady v roce 1970. Ovšem až v roce 1974 přišel do kapely zpěvák Rob Halford a nahradil Alana Atkinse. Ozdobeni kůží a řetězy se do povědomí fanoušků dostali již svým debutovým počinem "Rocka Rolla". Během druhé půlky osmdesátých let byli fanoušci Judas Pries svědky odklonu od heavymetalu k melodickému hard rocku, tento zvuk kapely je patrný především na nahrávkách "Turbo" (1986) nebo "Ram It Down" (1988).

Po divokých letech plných změn v sestavě v roce 2014 vydali Judas Priest zatím poslední studiové album "Redeemer Of Souls", které debutovalo na šestém místě v žebříčku Billboard 200, což je nejvyšší umístění v americkém žebříčku za celou kariéru kapely. Od roku 2004, kdy se u nás po delší přestávce představili poprvé, k nám Judas Priest jezdí pravidelně - potěšili již fanoušky v Praze, Brně, Ostravě, Pardubicích a Liberci, nyní míří do Plzně.

Sekundovat jim budou Megadeth, kteří si během posledních dvou dekád vydobyli nepřehlédnutelné místo na metalové scéně. Jednu z jejich odnoží - thrash - v podstatě definovali. Drtivá síla skladeb a strhující texty zaujaly fanoušky již od samých začátků kapely, tedy od roku 1983, kdy se tato formace, pocházející z Los Angeles, dala dohromady. Název kapely je zkomoleninou slova megadeath, což doslova znamená masová smrt - texty se zabývají hlavně (proti)politickou a (proti)válečnou tematikou, také ale běžnými lidskými problémy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY