Taylor Swift získala s "Reputation" rekordní čtvrtý milionový start v USA

23.11.2017 00:11 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

1,2 milionů má po prvním týdnu na kontě šestá řadovka Taylor Swift "Reputation". Byl to desátý nejlepší start historie a zpěvačka se stala jediným interpretem, který má hned čtyři milionové týdny. V singlech v druhé desítce debutovala hvězdná dvojka Eminem a Beyoncé s "Walk On Water".
Post Malone - Rockstar
© facebook interpreta
SINGLY - Řekli byste, že "Rockstar" už vede 6 týdnů? Post Malone a 21 Savage nadále válcují konkurenci ve streamech, dokonce jim o 13 % povyrostly na 49,2 milionů streamů. Stejně procent získali i v downloadech, 53 tisíc ale stačilo jen na páté místo, které nově drží i v rádiích.

Digital Songs vyhrála totiž jiná dvojka, Camila Cabello a Young Thug, s 75 tisíci downloadů "Havany". Pro oba to je první #1 hit v digitálu. Ve streamech a rádiích jsou bronzoví. Část třetinového nárůstu má na svědomí remix s Daddym Yankeem.

Rádia tentokrát vyhráli Imagine Dragons, "Thunder" tak překonalo "Feel It Still" Portugal. The Man, které vedlo pět týdnů. Pro dráčky to je první v éteru nejpopulárnější song, dosud byli nejlépe druzí, s "Radioactive". Celkově jsou v Hot 100 čtvrtí.

Na bronzu vystřídal Cardi B virální Lil Pump. "Gucci Gang" dosáhl 45 milionů streamů. Na šestku spadl Sam Smith a za ním je další balaďák, Ed Sheeran s "Perfect".

Kde se umístil potenciální hit "Walk On Water" Eminema a Beyoncé? S 64 tisíci stažení a 18 miliony streamů odstartoval na čtrnáctce. Pro oba to je shodou náhod 57. song v hitparádě. Očekávání bych ale mírnil, hitovosti příliš nevěřím.

    Top 10 - singly:
  1. Post Malone feat. 21 Savage - Rockstar
  2. Camila Cabello feat. Young Thug - Havana
  3. ▲ Lil Pump - Gucci Gang
  4. Imagine Dragons - Thunder
  5. Cardi B - Bodak Yellow (Money Moves)
  6. Sam Smith - Too Good At Goodbyes
  7. Ed Sheeran - Perfect
  8. Logic feat. Alessia Cara & Khalid - 1-800-273-8255
  9. Portugal. The Man - Feel It Still
  10. J Balvin & Willy William feat. Beyoncé - Mi Gente

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Taylor Swift - Reputation
© facebook interpreta
DESKY - Taylor Swift je tvrdý obchodník a nové album "Reputation" jste si nemohli jen tak přehrát. Museli jste si ho upirátit leda celé koupit. Přepočtených jednotek z čtyř singlů tak bylo pouze necelých 22 tisíc. Ale v čistém prodeji měla 1,216 milionu! Desátý nejlepší start historie.

V moderní éře Billboardu je tak jediným interpretem, který má na kontě čtyři milionové týdny, všechny přitom zvládla s různými alby při startu. Dosud se s třemi milionovými týdny dělila s Adele. "Reputation" je nejprodávanější novinkou po dvou letech, právě od poslední startu sokyně, více než třímilionového "25".

Pro připomenutí, "1989" před třemi lety debutovalo s 1,287 miliony, starší "Red" a "Speak Now" měly o něco nižší čísla než novinka. Spolu s druhou deskou "Fearless" tak Taylor slaví již páté zlato z šesti pokusů.

Zajímavým faktem je, že se album stalo hned po týdnu nejprodávanější deskou celého roku: dosud měl nejvíc Ed Sheeran, který po tři čtvrtě roce prodal 931 tisíc kusů "÷ (Divide)".

Se 709 tisíci downloady se jedná o třetí nejlepší digitální start v historii. A to bylo album první týden dostupné jen z iTunes a jejího webu.

Vítěz minulého týdne Sam Smith spadl na dvojku, bronzový byl opět Chris Brown. Z konce první desítky se do první pětky zpátky dostali Post Malone a Ed Sheeran.

V elitní sekci pak najdeme ještě jednu novinku: "Synthesis" Evanescence. Je to teprve čtvrtá studiovka kapely působící již dvě dekády. Není to ale klasická řadovka, obsahuje totiž převážně předělaný materiál ze starších desek - ve více orchestrální a elektronické formě, a dvě nové skladby.

V třetí desítce debutují novinky Eltona Johna a Wize Khalify, na čtyřicítce Walk The Moon.

    Top 10 - alba:
  1.  N Taylor Swift - Reputation (1238 tisíc jednotek)
  2. Sam Smith - The Thrill Of It All (66, -72)
  3. Chris Brown - Heartbreak On A Full Moon (51, -31 %)
  4. Post Malone - Stoney (39, -3 %)
  5. Ed Sheeran - ÷ (Divide) (39, +7 %)
  6. ▼ 21 Savage, Offset & Metro Boomin - Without Warning (37, -33 %)
  7. Maroon 5 - Red Pill Blues (36, -70 %)
  8.  N Evanescence - Synthesis (34)
  9. Kenny Chesney - Live In No Shoes Nation (33, -37 %)
  10. Blake Shelton - Texoma Shore (32, -49 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY