Stone Temple Pilots v "Meadow" představují nového zpěváka

16.11.2017 10:43 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Americká grungeová skupina Stone Temple Pilots tak trochu nečekaně ohlásila návrat na scénu s novým zpěvákem Jeffem Guttou, který dříve působil v nu-metalové partě Dry Cell a účastnil se soutěže X-Factor. Bude tak třetím zpěvákem této legendární formace, která vznikla v roce 1989 a stála u zrodu grunge a alternativního rocku.

Gutta nebude mít pozici jednoduchou, neboť u mikrofonu vystřídá dvě zesnulé ikony moderní rockové hudby, Scotta Weilanda a Chestera Benningtona, který si krátce s kapelou zahrál a vydal s nimi EP "High Rise". Vzhledem ke své vytíženosti ale musel bývalý lídr Linkin Park od Stone Temple Pilots nakonec odejít.

Jeff Gutta nelenil a společně se zbývajícími členy formace nahrál novou píseň "Meadow", která je tak prvním novinkovým materiálem od vydání "High Rise". Skladbu zdobí tradiční pouštní zvuk kalifornské kapely, kterým se prezentovala po celou svou kariéru. Skvělé jsou hutné kytary i ponuřejší atmosféra písně. Gutta nezpívá špatně a se svou barvou hlasu navazuje na Weilanda. Ale teprve na plnohodnotné nahrávce se uvidí, jak dobrým či špatným tahem byla volba nepříliš známého vokalisty. Deska by měla vyjít na jaře příštího roku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY