Jedenácté album "Sweet Southern Sugar" Kid Rocka je zase hlavně zábava

21.11.2017 11:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Přibližně po dvou a půl letech se s novou studiovou novinkou vrací pro mnohé kontroverzní americký zpěvák Kid Rock. Novinka "Sweet Southern Sugar" je jeho jedenáctým řadovým albem a najdeme na ní tradičně hutnou dávku countryrocku s porcí jižanského blues.
7/10

Kid Rock - Sweet Southern Sugar

Skladby: Greatest Show On Earth, Po-Dunk, Tennessee Mountain Top, I Wonder, American Rock ‘n Roll, Back To The Otherside, Raining Whiskey, Stand The Pain, Sugar Pie Honey Bunch, Grandpa’s Jam
Vydáno: 3.11.2017
Celkový čas: 43:02
Vydavatel: BMG

Co vlastně čekat od michiganského rodáka, který se netají láskou k lovu zvěře, pivu i pokleslé zábavě? Kid Rock byl vždycky svůj a zejména pro část amerických fanoušků je rockovou superhvězdou. Ačkoliv označení rockový je v jeho případě lehce zavádějící. I na novém albu se Rock ubírá podobným směrem jako v případě těch předchozích a do nových písní vmíchává výrazné prvky country. Poslech "Sweet Southern Sugar" je naprostá relaxace. Žádná těžká témata (až na jednu výjimku), žádné negativní emoce ani společensko-kritická hesla, kterých je na současné scéně přehršel. Jen klídek, pohoda a zábava. Americkým fanouškům navíc lichotí jak svým bezbřehým vlastenectvím a láskou k Jihu, tak i evidentní sounáležitostí s tzv. redneck kulturou, což je označení pro sociálně slabší vrstvu bílých Američanů.

Jedinou výjimkou je vážnější "Back To The Otherside", v níž se Rock dotýká tématu sebevražd, a do jisté míry i potemnělá "Sugar Pie Honey Bunch". Skladby jako "Greatest Show On Earth", "American Rock 'n Roll" či "Raining Whiskey" jsou ale důkazem, že v první řadě chce Kid Rock své fanoušky dostat do pohody. Žádná politika (ač k ní měl Rock v poslední době blízko) ani společenské problémy neposkvrnily countryrockovou nahrávku, která z Rockovy diskografie vyčnívat nebude, ale zároveň nabízí jeho standard. A to jeho fanouškům ke štěstí stačit bude.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY