Americe vládne rap: Post Malone singlům a NF deskám

18.10.2017 00:18 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Od letošního roku je r'n'b/hip hop dominantním žánrem amerických žebříčků a jedním z důkazů je i výsledek po druhém říjnovém týdnu: v singlech se před rapperku Cardi B dostali kolegové Post Malone a 21 Savage, alba zase vyhrál rapper NF před Lil Pumpem. Marilyn Manson se vlezl do první desítky.
Post Malone - Rockstar
© facebook interpreta
SINGLY - Vláda Cardi B je u konce. Vláda rapu však nikoliv. Post Malone a 21 Savage se ve čtvrtém týdnu v žebříčku s "Rockstar" dostali do čela.

Vítězství to bylo zasloužené, hit si polepšil ve všech měřítkách. Finišoval první ve Streaming Songs s 51,3 miliony (+3 %), byl bronzový v Digital Songs s 48 tisíci stažení (+11 %) a v rádiích získal 36 % a dostal se na 35 milionů impresí. Zajímavostí je, že track stále nemá regulérní videoklip.

"Mi Gente" v druhém týdnu od vydání remixu s Beyoncé spadlo na šestku, a tím si o místo polepšili Logic, Taylor Swift a Portugal. The Man, kteří nově vévodí rádiím s 110 miliony. Skladbu rockového žánru poprvé dominuje éteru od "Royals" Lorde před čtyřmi lety.

Do Top 10 se vrátil Sam Smith s "Too Good At Goodbyes" poté, co song předvedl na SNL. Ze sedmičky odsunul Imagine Dragons. Demi Lovato spadla na devítku a French Montana zůstal desátý. To znamená, že Top 10 byla poprvé malá pro "Despacito"!

Novinka týdne je rozhodně zajímavá: "Almost Like Praying" je song na pomoc hurikánem zdevastovanému Portoriku a složil jej Lin-Manuel Miranda, autor například muzikálu Hamilton. Na mikrofónu uslyšíte Marca Anthonyho, Camilu Cabello, Glorii Estefan, Fat Joea, Luise Fonsiho nebo Jennifer Lopez.

    Top 10 - singly:
  1. Post Malone feat. 21 Savage - Rockstar
  2. Cardi B - Bodak Yellow (Money Moves)
  3. Logic feat. Alessia Cara & Khalid - 1-800-273-8255
  4. Taylor Swift - Look What You Made Me Do
  5. Portugal. The Man - Feel It Still
  6. J Balvin & Willy William feat. Beyoncé - Mi Gente
  7. Sam Smith - Too Good At Goodbyes
  8. Imagine Dragons - Thunder
  9. Demi Lovato - Sorry Not Sorry
  10. French Montana feat. Swae Lee - Unforgettable

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


NF - Perception
© facebook interpreta
DESKY - O rapperovi NF asi mimo USA neuslyšíte, žánr křesťanského hip-hopu se jinde jaksi neprosadil. Každopádně 26letý běloch Nathan Feuerstein s třetí řadovkou nejen potřetí vyhrál Christian Albums, ale poprvé také hlavní Billboard 200.

Počinu "Perception" se prodalo 38 tisíc kusů a jednotek měl 55 tisíc. To je sice pro něj osobně nejlepší číslo, nicméně zároveň také pátou nejnižší cifrou zlatého debutu historie od přechodu na jednotky.

Za sebou nechal Toma Pettyho a taky žánrového kolegu Lil Pumpa, který s eponymním debutem získal 46 tisíc jednotek. Teď se ale podržte: v klasickém prodeji bylo jen šest tisíc.

I na čtyřce máme hip-hop, Post Malone novou pozicí posunul maximum "Stoney", po 10 měsících v žebříčku. Též po tak dlouhé době se do první pětky posunul tentokráte mladý country zpěvák, Kane Brown, díky vydání deluxe re-edice eponymního debutu.

V první desítce máme ještě jednu novinku, a to z úplně jiného žánru: metalové Marilyn Manson s desátou studiovkou "Heaven Upside Down" na osmičce. Zatím pouze dvě jejich/jeho alba dosáhla na zlato. Hity holt už nejsou.

Až na konci třetí desítky najdeme posledně zlatou Shania Twain, o místo za ní se umístil Liam Gallagher se sólovkou "As You Were".

Příští týden bez pochyb vyhraje P!nk, "Beautiful Trauma" by mělo dát největší ženský debut tohoto roku, přes 300 tisíc jednotek.

    Top 10 - alba:
  1.  N NF - Perception (55 tisíc jednotek)
  2. Tom Petty & The Heartbreakers - Greatest Hits (47, -44 %)
  3.  N Lip Pump - Lil Pump (46)
  4. Post Malone - Stoney (45, +7 %)
  5. Kane Brown - Kane Brown (43, +332 %)
  6. ▼ A Boogie Wit da Hoodie - The Bigger Artist (39, -42 %)
  7. Lil Uzi Vert - Luv Is Rage 2 (37, -9 %)
  8.  N Marilyn Manson - Heaven Upside Down (35)
  9. Imagine Dragons - Evolve (34, -11 %)
  10. Ed Sheeran - ÷ (Divide) (32, +3 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY