Emma Smetana rozjíždí ve videu ke "Can't Give You Up" taneční party

05.10.2017 14:26 - David Böhm | foto: facebook interpreta

Po necelém půlroce od zveřejnění klipu k "No Fire" představuje Emma Smetana další video, tentokrát k písni "Can't Give You Up". Tu bychom na debutu hledali marně, na připravované desce ji ovšem očekávat rozhodně můžeme. Na svých koncertech si zpěvačka všimla, že největší úspěch slaví spíše tanečně laděné skladby. Na ty se, opět ve spolupráci s producentem Jiřím Burianem, snažila navázat.

"Chtěla jsem složit taneční věc, svižnou, trochu tajemnou, s absolutně současným zvukem. Ve studiu jsme sice strávili asi pětinásobek původně vyhrazeného času, ale jsem přesvědčená o tom, že to stálo za to," tvrdí samotná Emma. Onen absolutně současný zvuk bohužel mnoho pozitiv nepřinesl. V refrénu basy sice pěkně zaduní, to je ale asi vše. Hudební poklad se totiž až nepříjemně opakuje. Repetivnost nezakryje ani povedené, ponuré outro.

Co se týče samotného vizuálu, ten si na starost vzali Jordan Haj a Givinar Kříž, kteří se velmi osvědčili jak u "Velvet Dress", tak u "No Fire". Tentokrát to však příliš slavně nedopadlo. Bleděmodré nasvícení sice doplňuje vodní prostředí, v němž se celé dění odehrává, působí však neosobně a odtažitě. Na druhou stranu lépe zafunguje finální červený kontrast, sloužící jako pointa. Jenže ta se objeví tak zčistajasna, že vůbec není jasné, co přesně se vlastně stalo. Interpretka se také ukáže jako mořská panna, naneštěstí k tomu dojde v naprosto umělém prostředí. Čistou chválu si zaslouží alespoň rybička ve skleničce.

S novou písní teď vyráží na pokračování svého nevšedního turné Mezi Vlaky po českých nádražích. Už 6. října ji můžete vidět na nádraží v Hradci Králové a 13. října v Olomouci. Zatímco minule s Emmou na turné hostovali Tomáš Klus či Prago Union, tentokrát ji na nádražích doprovází Thom Artway a Michal Hrůza. "Mám velkou radost z toho, že se mnou republiku objíždějí lidé a kapely, které mám ráda jak po hudební, tak po lidské stránce. Vstupné bude díky našim partnerům (AŽD Praha, České dráhy, SŽDC a další soukromé subjekty) i tentokrát zdarma, respektive dobrovolné. A opět půjde na dobročinné účely," říká Smetana, která výtěžek z jarního turné, činící přes 30 tisíc korun, poslala dětem a matkám v nouzi.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY