Symfonický živák Tata Bojs je především suvenýrem z výjimečné akce

18.09.2017 18:00 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Tata Bojs si v listopadu 2016 na pódiu Fóra Karlín vyzkoušeli unikátní spojení se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu. Výborný zvukový záznam koncertu je suvenýrem pro ty, co tam byli. Pro ty, kteří to čest neměli, je tu pak CD a LP "Live".
7/10

Tata Bojs & SOČR - Live

Skladby: Filmařská, Usínací, Radioamatér, Toreadorská otázka, Duševní, Kamarádky, Hlídací, Písmenková, Sonda, Vesmírná, Probuzení, S ní, Ztraceni v překladu, Attention Aux Hommes!, Pěšáci
Vydáno: 26.05.2017
Celkový čas: 69:48
Vydavatel: Supraphon
Kariéra populárních umělců se občas dostane do bodu, kdy začnou přemýšlet o tom, jak své hity prodat ještě jednou (či dvakrát) přebalené do nové podoby. Vznikají remixy, verze akustické a dalším krokem je spolupráce s klasickými tělesy. Tata Bojs si tuto ožehavou záležitost už v menší míře vyzkoušeli s Ahn Triem ("Smetana"), dopadlo to příjemně. Loni ve Foru Karlín připomeňte si (reportáž z koncertu) to se Symfonickým orchestrem Českého rozhlasu dopadlo naštěstí taky velmi dobře.

Důvodem je nadhled a vtip kapely, jež se na jednom pódiu s klasiky nebere vážně, a pak, pro symfoniky to, zdá se, byla rovněž zábavná zkušenost. Orchestr totiž nebyl jen stafáží pro zpovykané rockery, ale rovnocenným spoluhráčem díky výtečným aranžím Marka Doubravy. Člověk se až musí pousmát při pomyšlení, kam to Bublajs a Mardoša dotáhli se svou kapelou ze základní školy.

Na audio záznamu sice nevidíme Milana Caise jako frontmana, co není schovaný za svou hradbou z bicích (video je k dispozici na YouTube), ale je zde zaznamenán unikátní Mardošův pěvecký debut v "Kamarádkách". A je fajn slyšet hity i méně provařené písně s hravým i dravým doprovodem symfonického tělesa.

Pro fanoušky je to hlavně příjemný a zvukově báječně ošetřený suvenýr a svědectví o tom, že to jejich kapela bravurně zvládla i v podobě, která mohla zpočátku vypadat trochu nepravděpodobně. Uvidíme, co přijde dál.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY