Attention Biorytmy!

13.11.2002 09:48 - Vladislava Poláčková | foto: facebook interpreta

ATTENTION BIORYTMY!-koncert
© facebook interpreta
Pozor, pozor. Největší samostatný koncert v historii Tata Bojs se uskuteční již tento čtvrtek 14. listopadu od 20.00 ve Sky Clubu Brumlovka. Velkolepá scéna, silný zvuk a neobyčejná světelná a vizuální show, to jsou hlavní atributy vystoupení skupiny Tata Bojs, která se letošním albem "Biorytmy" definitivně zapsala na top list české hudební scény.

Scéna koncertu, který nese název "Attention Biorytmy!", vychází z podoby "Biorytmy Tour 2002". Autorem scény je opět Milan Cais alias p3D-01, který se snažil ve spolupráci s Martinem Novákem, "mistrem osvětlovačem" a ateliérem Intimate Arts dotáhnout vizualizaci a technologii této okouzlující show do mnohem vyzrálejší podoby.

Samotné pódium bude mít rozměry 15 x 8 metrů plus předsunuté molo 3 x 2 metry. Hlavní část scény budou tvořit 4 pětimetrové barevné světelné sloupy. Mluvící hlava z Biorytmy Tour bude mít nový design - bude zahalena do svítících žároviček. Před ní se budou nacházet tři předsunuté monitory a hlava bude mít prodloužená světelná ramena, na které budou napojeny další projekce. V prostoru před hlavou bude poloprůhledný závěs, který (stejně jako ramena hlavy) reaguje na UV světlo a který bude rozpohybován větráky. Celkem 6 synchronních projekcí zahrnuje i teleskopické výsuvné plátno a dvě čtyřmetrové projekce na trojrozměrných nafukovacích vacích - původně tzv. Noční hlídač, kterého Milan Cais vyrobil a nainstaloval v roce 2000 na budovu Goethe institutu v Praze. "Všechny objekty na scéně budou "levitovat". Vše bude zavěšeno, nic nebude pevně uchyceno do země - chci, aby scéna působila vzdušně a odlehčeně," říká o svém projektu Milan Cais. Diváci se mohou těšit i na obří kouli se zrcadlovým povrchem, která reaguje v reálném čase na zvukové podněty a tím mění svůj tvar. Navíc se v ní bude odrážet dění na pódiu. Tato počítačová instalace je zapůjčena od výtvarníka Federica Diaze.

Koncert na Brumlovce bude vyvrcholením tzv. "francouzského podzimu", během něhož Tata Bojs uspořádali cestu z Prahy do Saint Tropez (po stopách Louise de Funése) a natočili klip ke skladbě "Attention aux hommes!" z alba "Biorytmy". Na vánoční trh chystá vydavatelství Warner Music speciální edici alba "Biorytmy" a to v podobě dvoualba s remixy písní TB od např. "Nana Zorin", "Liquid A", "Reynok" nebo "Veneer".

Vstupenky na koncert "Attention Biorytmy!" k dostání v předprodeji v kanceláři Key Production (200,-), v síti Tickepro (230,-) a Ticketstream (220,-). Na místě 250,-.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY