Indiepopoví The Drums vystoupí poprvé v ČR

04.09.2017 08:51 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Tři roky po vydání své třetí desky The Drums ohlásili, že podepsali smlouvu s Anti Records a informovali o svém novém albu. Deska nazvaná "Abysmal Thoughts" vyšla 16. června. "Blood Under My Belt", první ochutnávka z alba "Abysmal Thoughts", jsou typičtí The Drums: solidní lamač srdcí převlečený za prosluněnou písničku prezentující frontmana Jonnyho Pierce jako mistra popové citlivosti. Album "Abysmal Thoughts" představí The Drums 10. září na koncertě v pražském Lucerna Music Baru. Vstupenky za 690 Kč + poplatky budou v předprodejích na pokladně a webu Lucerna Music Baru, na www.goout.cz a v sítích Ticketpro a Ticketportal. Na místě 790 Kč.

Rok a tři měsíce domácího nahrávání mezi Los Angeles a srubem na severu státu New York - se stejnou kytarou, syntezátorem, bicím automatem a několika škatulkami, na které hrál od vzniku The Drums - Pierce sestavoval "Abysmal Thoughts." Za pomoci zvukového inženýra Jonathana Schenkeho (Parquet Courts, Mannequin Pussy a další) sestavil působivou hudební autobiografii - Pierce má svou kapelu zase pod kontrolou. Složil všechny skladby a nahrál všechny nástroje. Podařilo se mu tak realizovat svou osobní vizi, jak má jeho kapela znít. Výsledkem je jeho nejobjevnější album, živý autoportrét s ohlasy hyperdramatických The Smiths, klasicky popových Novozélanďanů Verlaines a Clean a rachotících vzpurných punkáčů Británie roku 1979.

Po dokončení cyklu desek The Drums a konci dlouhodobého vztahu si Pierce na čas dal s hudbou pauzu, aby se zase našel a hlavně aby našel novou inspiraci. Odstěhoval se z New Yorku a našel nový domov ve velkém prázdném bytě v Los Angeles, všechny jeho plány pro život a milostný vztah najednou v troskách. Tohle strádání a zmatek se postupně proměnilo v "Abysmal Thoughts."

S novou deskou The Drums zakladatel kapely Jonny Pierce dosáhl toho, co dlouho nosil v srdci. The Drums jsou zpátky a přestože je v nich přítomen nesmírný smutek, Pierce je teď mnohem silnější, aby ho přemohl. "Štěstí mě může zmást," říká Pierce. "Objeví se kdoví odkud a než si na něj vůbec dokážeš zvyknout, je fuč. Ale Abysmal Thoughts - Hrozné myšlenky? Můžu se na ně spolehnout - a s tím politickým chaosem, který se na nás teď valí, kdo ví, kdy začnou tyhle temné myšlenky mizet?"


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY