Špatně nazvučená nuda The Drums

21.09.2017 09:20 - Jaroslav Hrách | foto: Adam Hencze / musicserver.cz

Nedávno u nás vystoupil Jonathan Pierce se svou indiepopovou kapelou The Drums, aby naživo představil poslední desku "Abysmal Thoughts". Koncert v pražském Lucerna Music Baru byl bohužel velmi špatně nazvučen, což se podepsalo na celkovém dojmu z vystoupení. Role předskokana se ujala česká kapela Mayen.

Live: The Drums

místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 10. září 2017
support: Mayen
Fotogalerie

The Drums, Lucerna Music Bar, Praha, 10.9.2017
© Adam Hencze / musicserver.cz
Americká nezávislá kapela se surf-rockovým feelingem The Drums vydala v letošním roce svou zatím poslední nahrávku "Abysmal Thoughts". Zvláštností tohoto alba je, že je dílem pouze Jonathana Pierce, ústřední postavy kapely. Čtyři hudebníci, kteří stáli u zrodu The Drums, postupně začali skupinu opouštět. Posledním bývalým členem, který kapelu opustil v loňském roce, je Jacob Graham, který se ještě stihl podílet na desce "Encyclopedia". Pro Jonathana to určitě nebylo snadné, ale nakonec z toho udělal přednost a konečně si mohl nahrát album, které vždycky chtěl, bez vlivů ostatních členů. Konečně mohl bych naprosto otevřený a propůjčit hudbě své emoce. A tak vzniklo "Abysmal Thoughts", které jsme si mohli poslechnout naživo v Lucerna Music Baru.

Nejprve však vystoupila pražská nadějná kapela Mayen v čele s Lukášem Vydrou. Hudebníci příjemně překvapili a téměř okamžitě si získali publikum. Zasněné kytary skákaly v hudebních náladách a tempu. Vystoupení se neslo v příjemně uvolněné atmosféře a posluchače náležitě bavilo.

The Drums, Lucerna Music Bar, Praha, 10.9.2017
© Adam Hencze / musicserver.cz
S drobným zpožděním se na pódium objevil Jonathan Pierce, oblečený v tmavých barvách s třpytivými rukávy. Zpočátku působil poněkud uzavřeně, ale po pár skladbách se ponořil do role zpěváka a s lehkostí pobíhal a tančil po celé šíři pódia. Ještě aby ne, když si nachystal setlist plný tanečních hitů, kterých má The Drums na svědomí opravdu hodně. Veselé melodie a návykový rytmus musel zasáhnout snad každého v klubu.

Naživo zaznělo mnoho nových skladeb z "Abysmal Thoughts", které si Jonathan opravdu užíval, ale dostalo se i na ty nejstarší hity v čele s pískavým "Let's Go Surfing" či "Money". Předchozí deska "Encyclopedia" byla poněkud upozaděná a nic moc z ní nezahráli, což trochu zamrzelo. Vystoupení se celkově neslo v rychlém tanečním rytmu, nebylo moc dynamické a v určitých pasážích mohlo začít nudit.

The Drums, Lucerna Music Bar, Praha, 10.9.2017
© Adam Hencze / musicserver.cz
Kamenem úrazu koncertu bylo však příšerné ozvučení, které úspěšně zničilo jakýkoliv prožitek z poslechu. V publiku bylo hodně fanoušků, kteří to Jonathanovi odpustili, koneckonců jeho chyba to nebyla. Svěží energická hudba kvůli špatnému nazvučení totálně postrádala výrazné basy a působila příliš ploše, což spolehlivě zabilo jakoukoliv gradaci jednotlivých písní.

Ačkoliv vypadala většina návštěvníků po koncertu amerických The Drums spokojená, pevně věřím tomu, že by ocenila ještě jedno vystoupení někde jinde, kde by špatný zvuk nezkazilo celý koncert. Tak třeba příště.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY