Americký start Katy Perry s "Witness" je největším od loňské Lady Gaga

22.06.2017 01:11 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Pátá deska Katy Perry "Witness" v USA odstartovala s 180 tisíci jednotkami, nejlepším číslem mezi ženami od "Joanne" Lady Gaga. Zpěvačka tak získala své třetí zlato, porazila mimo jiné novinky SZA a Lady Antebellum. V singlech pokračovala nadvláda "Despacito", přičemž Justin Bieber měl 3 nejprodávanější singly.
Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber - Despacito Remix
© facebook interpreta
SINGLY - Již pošesté vidíme "Despacito" na čele, a zatím to nevypadá, že by se situace brzo změnila. Singl zopakoval skvělé sumy, zaznamenal 140 tisíc stažení a 69,4 milionů přehrání, zatímco v rádiích si polepšil o 12 % na 125 milionů impresí.

Na dvojku se posunul DJ Khaled, když vzrostl v digitálu o devět procent na 77 tisíc downloadů, zatímco minule stříbrný Bruno Mars už ztrácí napříč metrikami.

A protože třetí nejstahovější song byla novinka Davida Guetty a Justina Biebera "2U" s 72 tisíci, mladý zpěvák se stal prvním interpretem v historii, který ovládl první tři pozice Digital Songs. Hitovka odstartovala na celkovém 16. místě.

Ed Sheeran zůstal čtvrtý a prodloužil tak svůj non-stop pobyt v první pětce od debutu na 23 týdnů. Jak to vypadá s rekordem The Chainsmokers? S různými songy jsou v Top 10 už 59 týdnů, takže ještě 10 týdnů na Katy Perry ztrácí. A nový singl zatím není na cestě.

Po premiéře videoklipu se Selena Gomez posunula s "Bad Liar" na 23. příčku.

    Top 10 - singly:
  1. Luis Fonsi & Daddy Yankee feat. Justin Bieber - Despacito
  2. DJ Khaled + Justin Bieber, Quavo, Chance The Rapper & Lil Wayne - I'm The One
  3. Bruno Mars - That's What I Like
  4. Ed Sheeran - Shape Of You
  5. Kendrick Lamar - HUMBLE.
  6. Future - Mask Off
  7. The Chainsmokers feat. Coldplay - Something Just Like This
  8. Zedd & Alessia Cara - Stay
  9. Post Malone feat. Quavo - Congratulations
  10. ▼ Lil Uzi Vert - XO TOUR Llif3

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Katy Perry - Witness
© facebook interpreta
DESKY - Pokud se o výkonu singlů dá říct, že byl tragický, o launchi celé desky "Witness" se dá mluvit jako o prvotřídním WTF zážitku, když Katy Perry streamovala velmi nezvyklé tematické seance s různými hosty, nemluvě o podobně ulítlých živých vystoupeních. Těžko říct, co to celé mělo znamenat.

Každopádně ani na zpěvačku bez aktuálního hitu se nezapomíná a pátá řadovka tak odstartovala s velmi pěknými 180 tisíci jednotkami. Je to vůbec nejlepší číslo mezi ženami v letošním roce, a nejvyšší od "Joanne" Lady Gaga z listopadu. Katy ale k těmto číslům slušně pomohl bundle alba k vstupenkám na tour.

Neúnavný Kendrick Lamar byl tentokrát stříbrný, a za devět týdnů ještě nebyl níže než na bronzu. Tam nyní debutovala r'n'b zpěvačka SZA s prvotinou "Ctrl".

Pozice hned za ní patří další novince, "Heart Break" Lady Antebellum. S 53 tisíci jednotkami to ale nevypadá, že by country trio mířilo k dalším platinám.

Posledně zvítězivší Halsey spadla na sedmičku a v Top 10 najdeme ještě jeden debut, "Wolves" rockových Rise Against. V hloubkách žebříčku nalezneme ještě třeba desky Phoenix nebo AJR.

Změna počítání výkonu kompilací

Rozmohl se nám tady takový nešvar. Megaúspěšný song je umístěn na nějakou podřadnou noname kompilaci a ta díky přepočtu streamů a downloadů vystřelí v deskovém Billboard 200. Výběry jako "EPIC AF", "Sumer Latin Hits 2017" a podobné. Tak ty mají od tohoto týdne útrum. Přepočtené jednotky jim nebudou vůbec počítány. Výjimkou budou takové desky zařazené pod "Různí", které tematicky vznikly ke konkrétnímu projektu, např. "The Hamilton Mixtape", a soundtracky, těm pomůžou i výkony skladeb.

    Top 10 - alba:
  1.  N Katy Perry - Witness (180 tisíc jednotek)
  2. Kendrick Lamar - DAMN. (69, -5 %)
  3.  N SZA - Ctrl (60)
  4.  N Lady Antebellum - Heart Break (53)
  5. Drake - More Life (41, -3 %)
  6. Ed Sheeran - ÷ (41, +1 %)
  7. Halsey - hopeless fountain kingdom (33, -68 %)
  8. Bruno Mars - 24K Magic (33, +2 %)
  9.  N Rise Against - Wolves (29)
  10. Post Malone - Stoney (29, +1 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY