Petr Bende chce v novém videoklipu "Utonout"

22.06.2017 09:00 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Petr Bende je letos v létě na roztrhání. Tu hraje s Carmen, jindy zase vystupuje s cimbálovkou Grajcar, nezapomíná ani na svou doprovodnou kapelu či charitativní projekty. A aby toho nebylo málo, rozhodl se natočit klip k pravděpodobně nejlepší písni loňského alba "reStart" - "Utonout".

Výborný melodický motiv podporuje i povedený text z pera Tomáše Rorečka a taktéž videoklip, který se natáčel pod taktovkou rešiséra Michala Kunese Kováče v Pieninském národním parku na severu Slovenska. Tým, který měl realizaci videa na starosti, si vytvořil zázemí ve srubu Smrekovica, který leží 926 metrů nad mořem.

Jelikož se natáčelo v divočině, bylo třeba si dávat i pozor na setkání s medvědy. Místa, odkud pocházejí záběry, častokrát nejsou normálním smrtelníkům vůbec přístupná. Zde ale podtrhují význam filosofie písně - kromě romantiky taky volnost, lehkost, myšlenkovou svobodu. A také vhodně korespondují s létem, které je zrovna v České republice v plném proudu. Petr Bende si ho užije především se svými fanoušky na koncertech. Například hned v sobotu 24.6. v Koněšíně u Třebíče na folkovém festivalu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY