Do České republiky se vrátí kontroverzní Slovinci Laibach

21.06.2017 16:43 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Asi nejslavnější slovinská skupina Laibach se po třech letech vrátí do České republiky a po pěti letech do pražského Paláce Akropolis. Avantgardní formace zpívající v německém jazyce se u nás zastaví v rámci svého turné k nové desce "Also Sprach Zarathustra", která vyjde 14. července společně se singlem "Das Nachtlied I". Skladby z nástupce zatím posledního počinu "Spektre" z roku 2014 původně vznikly pro divadelní produkci na motivy stejnojmenného románu Friedricha Nietzscheho.

Slovinští Laibach fungují od roku 1980 a v jejich řadách prošlo mnoho hudebníků. Aktuálně skupina funguje v šestičlenném složení v čele se zpěvákem Milanem Frasem. Také jsou známí svými texty týkající se totalitarismu, vizuálním stylem i dalšími uměleckými aktivitami. Pro tuto zálibu bývají často terčem kritiky. V roce 2015 dokonce zahráli v severokorejském hlavním městě Pchjongjangu. Stali se tak první západní skupinou, které se to podařilo.

Lístky na koncert, který se uskuteční 5. listopadu 2017 v Paláci Akropolis, jsou k dispozici za 690 Kč na stránkách pořadatelské agentury Obscure Promotion, na pokladně Paláce Akropolis či na klasických předprodejních místech Ticketpro a Ticketportal.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY