Obrazotvornost příběhu "Ženy" v klipu Priessnitz

12.06.2017 13:31 - Dan Hájek | foto: Dušan Tománek

Kapela Priessnitz se chystá na krátkou koncertní štaci - zastihnete je na festivalech Hradecký slunovrat, Fingers Up!, Colours Of Ostrava a Beseda u bigbítu - a znovu vydá svou poslední desku "Beztíže". Pokud vám unikla limitovaná edice v DVD packu (poslední kusy se nacházejí v kamenných obchodech), můžete se poohlížet po novém vydání v CD digipacku a na 2LP. O grafickou stránku se opět postarala dvojice Petr Babák a Matěj Hanauer a samotné vydání na vinylu slibuje nejenom rozšířenou vizuální stránku, ale album bude rozděleno na plochu dvou vinylů a vylisováno bude pro rychlost 45 rpm.

K novinkám patří i nové video, tentokráte ke skladbě "Žena", které režírovala Tereza Srbová a v hlavních úlohách se objevily Shannon Cusack Sugarman, Nina Kaplan a Vanessa Eichholz. Natáčelo se v americké poušti a klipem se prolíná vizuál spojený s "Beztíže". Tereza pak doplňuje: "Ta písnička pro mne od prvního poslechu desky vyčnívala. Její tempo a nálada mi trochu připomínala písničkáře z Nashvillu, přišla mi jako dělaná pro americkou road story. Zatímco některé songy fungují jen v českém prostředí, na 'Ženě' je něco kulturně přenosného, má chytlavou melodii, dostane se vám pod kůži."

V klipu se objevuje svázanost se zaběhlými konvencemi, nejistota a zároveň ona touha být co nejdéle se svou láskou. Spojovací linkou jsou i obrazce, malůvky (chcete-li čmáranice), které jsou spojeny s již zmíněným přebalem "Beztíže" - všestranná pestrost smazává nevyřčenou syrovost a odhaluje krásu onoho momentu zamilování se a trávení společného času s vyvoleným/vyvolenou.

Road movie k písničce "Žena" skvěle pasuje, dotváří reálie a paralely k textu Jaromíra Švejdíka a drží si syrovou obrazotvornost dějové linie. Další ze silných videosnímků tohoto roku, co říkáte?



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY