Papa Roach oprášili na novince "Crooked Teeth" to nejlepší ze své minulosti

03.07.2017 00:00 - Karolína Volšická | foto: facebook interpreta

Na druhou polovinu května se těšili všichni fanoušci nu-metalové stálice Papa Roach, která po dvou letech představila nový materiál. Před vydáním muzikanti několikrát slibovali, že se bude jednat o návrat ke kořenům. Jak na "Crooked Teeth" dodrželi svá slova?
8/10

Papa Roach - Crooked Teeth

Skladby: Break The Fall, Crooked Teeth, My Medication, Born For Greatness, American Dreams, Periscope (ft. Skylar Grey), Help, Sunrise Trailer Park (ft. Machine Gun Kelly), Traumatic, None Of The Above
Vydáno: 19.05.2017
Celkový čas: 34:00
Vydavatel: Warner Music
Od vydání "F.E.A.R." uběhly v lednu dva roky. Už týdny předtím se Papa Roach ale rozhodli, že nadešel ten pravý čas zavřít se opět do útrob studia. Během listopadu minulého roku zveřejnili první ukázku z chystané novinky. Tou byl stejnojmenný singl "Crooked Teeth" a sliboval opravdu hodně. Postupně muzikanti vysázeli několik dalších písní, přičemž se žádnou z nich nepřišlo zklamání a vypadalo to, že slovo o návratu ke kořenům se snaží opravdu dodržet. Ukázky jako "Help" či "American Dreams" byly ostré jak břitva, už na první poslech neskutečně energické a nešlo je nemilovat.

"Crooked Teeth" je devátým studiovým albem v pořadí a o jeho produkci se postarala nepříliš známá producentská dvojice Nicholas Furlong a Colin Brittain. Ke spolupráci přizvali například i Jasona Evigana (Demi Lovato, Zedd, Maroon 5) za jediným cílem - aby do jejich hudby přinesl novou šťávu a rockeři přitom zůstali věrní svému charakteristickému zvuku. Objevuje se zde i několik hostů. Skylar Grey, která spolupracovala také s králem rapu Eminemem, vystupuje v písni "Periscope", kde se postarala o vskutku povedené vokály. "Sunrise Trailer Park" je zase doplněna o rap z dílny Machine Gun Kelly. Frontman Jacoby v ní převzal zpěv během refrénu a dále je spíše v ústraní.

Desku otevírá "Break The Fall", ve které si už při prvních tónech posluchač může všimnout, že se formace snaží přijít s něčím novým, ale zároveň zůstat věrna sama sobě a na nikoho si nehrát. Nejvýraznějším prvkem alba je rap Jacobyho Shaddixe. Ten se před několika lety vyjádřil, že chce rapování zanechat, zde ale jako kdyby na to zapomněl. Všimnout si toho šlo i na předešlém "F.E.A.R.". Z určité části je album hodně namíchané s elektronickou hudbou, to mu však vůbec neškodí a písně spíše obohacuje. Nezní tak jednotvárně a snad v každé z nich najdete něco, co vás přinutí pustit si ji znovu. Deska spolu výborně komunikuje od začátku do konce včetně pomalejších částí, které nejsou tolik otravné a vlastně se velmi dobře poslouchají.

Celý tento počin si bude muset každý naposlouchat, protože nadšení přichází po částech, zato s větší euforií z celého poslechu. Kapela ale dokonale propletla veškeré hudební styly, kterými si v minulosti prošla, a povedlo se jí ze všeho vzít jen to nejlepší. Celé by se to dalo nazvat jako mladší bratr nejvýraznějšího "Infest", které je před lety vyšvihlo na přední příčky hitparád, jen v daleko modernějším pojetí.

"Crooked Teeth" si můžete vychutnat hned ve dvou verzích - digitální i fyzické podobě. Standardní vydání obsahuje deset nahrávek, deluxe edice je obohacena o tři zbrusu nové skladby a deset live verzí z koncertu v Detroitu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY