Smrt Chrise Cornella je objasněna - spáchal sebevraždu oběšením

19.05.2017 08:18 - Honza Balušek | foto: Honza Průša / musicserver.cz

Nečekané úmrtí leadera kapel Soundgarden a Audioslave Chrise Cornella má ještě ne úplně čekanou dohru. Patolog totiž konstatoval, že příčinou jeho smrti byla sebevražda oběšením. Kompletní pitevní zpráva sice ještě nebyla dokončena, na důvodu jeho skonu se ale pravděpodobně nic nezmění.

Fanoušci po celém světě nyní spekulují nad tím, zda Cornell svou sebevraždu neoznámil předem. Jako poslední skladbu toho večera na koncertě v Detroitu totiž se Soundgarden hráli skladbu "Slaves & Bulldozers", do níž vsunul část gospelové písně "In My Time Of Dying". Tu proslavili svými coververzemi třeba Bob Dylan či Led Zeppelin. Kapela ovšem toto provedení nepředvedla naživo poprvé, hraje ji takto již dlouho.

Cornell se tak bohužel zařadil po bok svých grungeových souputníků. Asi netřeba připomínat, že svou rukou zemřel i Kurt Cobain z Nirvany, předávkování zase podlehli Layne Staley z Alice In Chains i Scott Weiland ze Stone Temple Pilots. Zatímco u těchto muzikantů však jejich drogové a další problémy byly veřejně známé, Cornell, i když se občas vyjádřil ke svým problémům s alkoholem, byl mezi nimi spíše za slušňáka.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY