Pokáč už v pátek debutuje albem "Vlasy"

17.05.2017 14:16 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Písničkář Pokáč je zatím známý hlavně díky spolupráci s Voxelem, se kterým nedávno odjel i společné turné. To se nyní pokusí změnit. Zpěvák, vlastním jménem Honza Pokorný, vydá 19. května sólový debut "Vlasy", který doprovází i novým videoklipem k písni "26".

Pokáč - Vlasy
© facebook interpreta
Na novinkovém albu se objevují zcela nové, neznámé písně, ale také "Vymlácený entry" - singl, který Pokáče poprvé zviditelnil. Album má velmi prostý zvuk tvořený akustickými kytarami, perkusemi, zpěvem a vokály. Nechybí ani bonusový song "Místa", který napsal prostřednictvím YouTube se svými fanoušky. Dal jim prostřednictvím videa zadání, kam mají psát vlastní sloky textu, a překvapilo ho, že dorazilo několik set námětů. Z nich nakonec využil devět.

"Trochu mě mrzelo, že se na album dostalo pouze minimum z celkového počtu slok, které mi od fanoušků dorazily. Pak mě ale napadlo, že kdyby se poskládaly všechny za sebe, tak by se asi na světě našlo málo písniček, které by byly delší než právě tato. Po chvilce googlování jsem zjistil, že nejdelší oficiálně vydaný song je podle Guinnessovy knihy rekordů nahrávka se stopáží něco málo přes tři hodiny, což rozhodně není nepřekonatelné. Už jsem v kontaktu s lidmi z Guinnessovky a všechno zatím vypadá slibně. Mít společně s fanoušky zápis v knize rekordů by bylo super," uvažuje Pokáč.

Tracklist alba "Vlasy" je následující: Vlasy, Nikde žádnej sníh, Co z tebe bude, Rád chodím na poštu, Lovesongy feat. Kateřina Marie Tichá, Mám doma kočku, Kdybych dneska nevstal, 26, Vymlácený entry, Nedělám nic, ale dělám to dobře, Padá hvězda, Blbej den, Holky, Stereotypy, Porno (live), Pohádka (live), Vymlácený entry (live), Místa.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY