U2 zveřejnili další podrobnosti výroční edice "The Joshua Tree"

16.05.2017 16:53 - Milan Menčík | foto: U2.com

Jak už jsme dříve informovali, U2 hodlají letošní rok zasvětit oslavám výročí třiceti let od vzniku svého zásadního alba "The Joshua Tree". Nyní jsou už k mání další podrobnosti, jak bude výroční edice, která bude vydána 2. června, vypadat.

U2 - The Joshua Tree
© facebook interpreta
Super deluxe verze bude obsahovat vedle jedenáctiskladbového alba nahrávku koncertu The Joshua Tree Tour 1987 v Madison Square Garden, rarity a B-strany z původních nahrávacích session alba, stejně jako remixy umělců jako Daniel Lanois, St Francis Hotel, Jacknife Lee, Steve Lillywhite a Flood z roku 2017. Nebude chybět ani 84-stránková vázaná kniha dosud neviděných osobních fotografií pořízených The Edgem během původní foto session v poušti Mojave v roce 1986.

"The Joshua Tree" vyšlo přesně 9. března 1987. Obsahovalo mnohé hity, stalo se číslem jedna na obou březích Atlantiku, prodalo se ho více než 25 milionů kusů a hlavně definitivně udělalo ze členů formace opravdové hvězdy. A reakce odborného tisku? "Album, které vyneslo U2 do stratosféry," napsal před nedávnem magazín Mojo a Rolling Stone doplnil: "Jejich mistrovské dílo z roku 1987... Před třiceti lety nesmírný úspěch 'The Joshua Tree' přeměnil U2 na nejdůležitější kapelu planety." Videoklip "Where The Streets Have No Name" obdržel Grammy. "The Joshua Tree" produkovali Brian Eno a Daniel Lanois. Nahrávalo se v Dublinu ve studiích Windmill Lane Studios a Danesmoate, domě, který se poté stal domovem basového kytaristy Adama Claytona.

Původní seznam skladeb alba The Joshua Tree je následující: Where The Streets Have No Name, I Still Haven't Found What I'm Looking For, With Or Without You, Bullet The Blue Sky, Running To Stand Still, Red Hill Mining Town, In God's Country, Trip Through Your Wires, One Tree Hill, Exit, Mothers Of The Disappeared.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY