Jan Bendig otevře koncem května romský festival Khamoro, pomůžou mu Konvičková, Bagárová a Elis

11.05.2017 11:31 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jan Bendig v neděli 28. května rozzáří Střelecký ostrov v Praze svým sólovým koncertem, který slavnostně otevře světový hudební romský festival Khamoro. Ten odstartuje svůj devatenáctý ročník.

Bendiga na velké stage doprovodí i živá kapela a jeho hvězdní hosté. Těmi budou Markéta Konvičková, se kterou nazpíval úspěšný hit "Bloudím", jeho kolegyně ze SuperStar Monika Bagárová a Česká Slavice Elis.

"Je to velká pocta, ale i výzva. Koncertuji pravidelně několikrát týdně po celém Česku i v zahraničí, ale tak velký a náročný sólový koncert jsem ještě neměl. S kapelou pravidelně cvičíme a návštěvníci se tak můžou těšit jak na mou autorskou tvorbu, tak na ty nejkrásnější romské hity," svěřil se natěšený Bendig. Díky tomu, že je koncert pod záštitou ministra kultury Daniela Hermana a primátorky Prahy Adriany Krnáčové, je vstupné na koncert zdarma. "Doražte jen s dobrou náladou," vzkazuje na závěr zpěvák svým fanouškům.

Poprvé se zde také představí nový romský boyband Roma Boyz, který bude celému koncertu předskakovat. Právě Bendig se stará o jeho hudební produkci.

Takto vypadal Bendigův koncert v rámci romského festivalu v polském Ciechocinku, který se uskutečnil loni:



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY