Představujeme devět statečných interpretů k REC.yklaci

01.05.2017 07:00 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Právě teď máte možnost vžít se do kůže pořadatelů festivalů. Stojí před vámi nelehký úkol. Máte devět skvělých interpretů, ale do programu festivalové REC.stage můžete vybrat jen tři. Kteří to budou? Pojďte recyklovat program pěti velkých českých festivalů a získejte za to 68 vstupenek!

Colours of Ostrava, Rock for People, Benátská, Sázavafest a nově také Sweetsen fest. Na těchto pěti open-airech se letos díky podpoře portálu Samosebou.cz objeví REC.stage. Jejím smyslem je podporovat myšlenku třídění odpadů a recyklaci na Čistých festivalech. Scéna je také unikátní v tom, že je otevřena k buskingu jednak návštěvníkům festivalů, ale především začínajícím kapelám. A právě ty měly možnost se na ni v dubnu hlásit. Přihlášku zaslalo celkem 1 137 interpretů. V redakci Headlineru a Bandzone.cz měli složitý úkol. Vybrat devět statečných interpretů, kteří se nebojí vystoupit na REC.stage. Teď je tah na vás, na fanoušcích. V prvním květnovém týdnu můžete hlasovat a vybírat tři kapely, které se vydají na turné na REC.stage! Odměna je sladká. Pro 34 hlasujících je připraveno 68 vstupenek na čisté festivaly, které třídí odpady!

Hlasovat můžete na stránkách projektu Čistý festival od pondělí 1. května do neděle 7. května. Každý den v týdnu můžete poslat hlas nejvýše třem interpretům a označit ve výběru jeden čistý festival, na který chcete vyhrát vstupenky. Celkem se tak můžete sedmkrát zapojit do hlasování a soutěže. Ve hře jsou vstupenky na 17 čistých festivalů, které třídí odpady. Na každý festival máme 2 vstupenky pro 2 výherce, celkem se hraje o 68 vstupenek.

A které kapely a interpreti se dostaly do výběru devítky nejlepších? Jedná se o formace Ajdontker, Blastersex, DIV I DED, Ptakustik, Snap Call, The Firearms, De ImperfAction, Tomas Bocek a Vivian, které v příštích dnech na musicserveru představíme v krátkých profilech.

Soutěžní videa a hlasovací portál najdete od půlnoci 1. května na www.cistyfestival.cz.

Hlasování fanoušků rozhodne o tom, které tři kapely se vydají na turné po REC.stage a stanou se tak programovým bodem pěti velkých českých festivalů. Tři kapely získají kontrakt a honorář. Co je ale nejdůležitější? REC.stage v minulém roce získala pověst scény hudebních objevů a stala se místem, kolem kterého se točili festivaloví pořadatelé a hudební publicisté. Aby taky ne! Fanoušci na recyklovanou scénu vloni poslali Pekaře, Thoma Artwaye a Cocaine Party. První dva jmenovaní byli následně nominovaní na objev roku 2016 v soutěžích Slavík a Anděl.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY