Circa Waves v Praze posloužili jako indie jednohubka

23.04.2017 02:32 - Jan Trávníček | foto: Marie Strnadová

Po koncertně nabušeném únoru a březnu přišlo v dubnu očekávané sucho a dobrou kapelu na pražských pódiích aby člověk pohledal. Rozčísli to až indie-rockoví Circa Waves z Velké Británie, kterým v tentokrát dobře nazvučeném Rock Café sekundovali Inheaven.

Live: Circa Waves

místo: Rock Café, Praha
datum: 22. dubna 2017
support: Inheaven
setlist: Wake Up, Get Away, Young Chasers, Lost It, Goodbye, Fossils, Stuck, Out On My Own, Stuck In My Teeth, Different Creatures, A Night On The Broken Tiles, My Love, Fire That Burns, T-Shirt Weather
Fotogalerie

Circa Waves, Inheaven, Rock Café, Praha, 22.4.2017
© Marie Strnadová
Předkapela z Londýna svůj alternativní rock čerpající ze sedmdesátek podpořila odpovídajícím tričkem s Robertem Plantem i muzikou, která v jedné písni zejména bicími party silně připomněla "Baba O'Riley" od The Who. Zpívající basačka v jinak mužském kolektivu ozvláštnila poměrně solidní, avšak snadno zapomenutelnou tvorbu Inheaven. Svůj cíl, tedy zahřát publikum pro hlavní hvězdy, však splnila dokonale. Skromný circle pit během písně "Treat" budiž důkazem.

Circa Waves se dali dohromady teprve před čtyřmi lety, na kontě už ale mají dvě desky, přičemž k té poslední, jež nese název "Different Creatures", se ukázali i ve slušně zaplněném Rock Café. Náladu v režii čtyř Britů nastartovala už úvodní odpichovka "Wake Up" a svižný indie-rock, přelévající se tu a tam až do garážového rock'n'rollu diváky probral tak, že už po druhé písničce skandovali jméno formace.

Circa Waves, Inheaven, Rock Café, Praha, 22.4.2017
© Marie Strnadová
Dřívější předskokani The 1975 a The Libertines dokázali rozpoutat ve skromných prostorách velmi pěknou atmosféru. Aktuální singl "Goodbye" se postaral o jeden z vrcholů úvodní části koncertu, bordel nastal rovněž i u následující "Fossils", kdy skupinu doplnil dobrovolník z publika, jemuž rozčepýřený frontman Kieran Shudall na tuto píseň dokonce předal svou kytaru.

Přeskočení například v Amsterdamu zahrané skladby "Crying Shame" spolu s odehráním jen zhruba hodinového setu zamrzelo stejně tak jako nezodpovědní fanoušci, kteří se věšeli na světelnou konstrukci, která se pod jejich vahou nebezpečně prohýbala.

Circa Waves, Inheaven, Rock Café, Praha, 22.4.2017
© Marie Strnadová
Ani to ale nezabránilo radosti z výtečných songů "My Love" a "Fire That Burns", což jsou skladby s nosnými refrény, jakých by formace měla vykřesat více. Jako celek to byl velmi pěkný fastfoodový koncert, který hlad po indie-rocku sice zahnal, ale zcela nezasytil.

Avšak i přesto, že se z Circa Waves asi nestanou hvězdy první kategorie (na to jim chybí zapamatovatelnější zvuk a produkce, jenž by je odlišily od stovek podobných kapel, The Pigeon Detectives počínaje a Catfish And The Bottlemen (ne)konče), odcházet se z Rock Café po všem tom skákání a zpívání v podstatě ani nedalo jinak než s úsměvem na tváři.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY