Nickelback se ve "Feed The Machine" vrací k tvrdšímu zvuku za doprovodu vysokorozpočtového sci-fi klipu

20.04.2017 18:39 - Ondřej Hricko | foto: BMG Rights Management

Na adresu Nickelback zaznívají v poslední době spíš posměšky než slova chvály. S novým singlem "Feed The Machine" však můžeme brát kanadskou partu zase na chvíli vážně.

Skupina kolem Chada Kroegera vydá 9. června svou devátou studiovou nahrávku "Feed The Machine" a pokusí se s ní spravit svou silně pošramocenou reputaci. Prvním, titulním singlem se to povedlo, ale nejásejme předčasně. Minulé velmi rozporuplné nahrávce "No Fixed Address" rovněž předcházel povedený singl "Edge Of A Revolution" a nakonec to byla jen slabá záplata tuctové desky.

V novince "Feed The Machine" Nickelback přitvrdili a zavzpomínali na raná post-grungeová léta. Skladba nezní vůbec zle a může se směle řadit k nejzajímavějším hitům kapely. Klip pod režijním vedením zkušeného režiséra Kylea Cogana působí draze a epicky, ale i přes nespornou práci, kterou si s ním tvůrci dali, nevyznívá zrovna dvakrát zábavně. Futuristických diktatur využívajících technologii k upevnění moci už bylo vymyšleno spoustu a Nickelback se s tímto dílem jen zařadí do dlouhého seznamu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY