Rybičky 48 dávají svojí novinkou manuál, jak být úspěšní a bohatí

03.04.2017 16:35 - Milan Menčík | foto: Lucie Levá

Rybičky 48 jsou tady s novým singlem a videoklipem, který odpremiérovali na Apríla. Už krátký a úderný název "Klasický pomalý song, plně zapadající do programového schématu každého dobrého rádia" ukazuje, jak vážná skladba asi bude. Snad i to, že melodie je tuctová, se dá brát jako schválnost, se kterou se autor hudby i textu Kuba Ryba strefuje do slabin hudebních dramaturgů domácích rádií. Nevážnost songu doplňuje i videoklip, který byl natočen na jeden záběr a frontman formace v něm drahnou část stráví spoře oděný. Hostující Pekař už se zde nejmenuje Pekař, ale Objev roku.

"Je o nás všeobecně známo, že jsme intelektuálové z přesvědčení a už samotný název songu napovídá, že i tentokrát se bereme nesmírně vážně. Naše marketingové oddělení vyhodnotilo, že je třeba vytvořit klasický pomalý song, který v naší tvorbě doposud chyběl. Náš tým specialistů, hudebních teoretiků a kritiků na sebe vzal mravenčí práci a dal dohromady dlouhý seznam základních ingrediencí, ze kterých úspěšné kapely míchají pomalé songy," vysvětlil kytarista Petr Lebeda, který zároveň dodal, že kapela tímto nevtíravým způsobem posílá detailní manuál pro ty, kteří chtějí být komerčně úspěšní.

"Chtěli jsem natočit klip na jeden záběr, a tak jsem kvůli tomu koupil nový dům. Alespoň nám odpadly náklady na natáčecí dny, střih a štáb. Z úsporných důvodů tvoří komparz naši kamarádi, kteří se mylně domnívají, že se klipem proslaví a získají role v bohatě honorovaných klipech našich kolegů z branže," nabídl svůj pohled Kuba Ryba a doplnil: "Jelikož je dům nový, musel každý z komparzistů přinést nějaké vybavení do domácnosti. Tímto bych chtěl poděkovat Objevu roku za apartní necky s černoškou."

Aktuálně se kapela chystá na studentské majálesy a na podzim na turné ke 115 letům kapely. Tohle opravdu není překlep, ale další z fórků stále oblíbenější kapely. Zakončení letošní sezony dokonce proběhne ve Foru Karlín. Rybičky 48 si na něj troufají i proto, že v roce 2018 budou koncertně pauzírovat. Jejich humor bude určitě chybět, proto každý podobný příspěvek letos určitě potěší.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY