Manželé z Us The Duo se v Praze na roztomilost spoléhat nemuseli

19.04.2017 10:04 - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Justin Bieber, Bruno Mars, Rihanna. Jen pár z dlouhého listu interpretů, jejichž hity si americká dvojice vzala do parády. A měli na to ve svých začátcích jen šest vteřin. Nyní mají Us The Duo na kontě desku s originálními skladbami a první sólové turné, v jehož rámci navštívili i pražský Lucerna Music Bar.

Live: Us The Duo

místo: Lucerna Music Bar, Praha
datum: 30. března 2017

Us The Duo, Forum Karlín, Praha, 9.6.2016
© klapper.cz / musicserver.cz
Jak vypadá pravé, lehce otřepané, ale přesto uvěřitelné love story dvacátého prvního století? Netřeba se dívat dál než na senzaci sociální sítě Vine Us The Duo, kteří se Praze představili v loňském roce jako předskokani amerických Pentatonix. Ač si přízeň sledujících získali pouze šestivteřinovými cover verzemi, do Lucerna Music Baru přivezli na svůj první český sólový koncert záležitosti delší.

Českým fanouškům se manželé Michael a Carissa Albarado uvedli tak, jak je měli šanci na internetu poznat, a to výběrovkou největších rádiových hitů včetně Johna Legenda. Od prvních minut koncertu by se mohlo zdát, že filipínská krása a americký šarm přehluší to, co z hlasivek jejich nositelů bude následující hodinu vycházet. Nicméně se dost rychle ukázalo, že kromě manželské idylky, jež nepůsobí neúnosně, se mají oba čím chlubit i po stránce hlasové. A to zejména v případě Carissy, která Michaelův klasický zastřený oplodňovák, který se mu dá odpustit v "Ain’t No Mountain High Enough", rozmetla na filipínských kopytou.

Us The Duo, Forum Karlín, Praha, 9.6.2016
© klapper.cz / musicserver.cz
Kromě přesvědčení, že mladí zpěváci nejsou lepší než jejich fanoušci, si základají také na perfektních harmoniích. Nicméně během "I’m Me", hravé klarinetové promenády, rozvrkočená Carissa nenuceně odhalila skutečnost, že by s klidem zvládla hlasem vyplnit další dva Lucerna Music Bary a ač Michaelova procítěnost neuráží, Carissu by mohl někdy vyslat samotnou.

Vzhledem k tomu, jak rychlý spád jejich karéra stihla nabrat, dvojice je stále ve stádiu, kdy se zavděčuje fanouškům na maximum. I proto byl koncert v polovině přerušen otázkami a odpověďmi, k nimž byla přizvaná i jedna z fanynek. O úsměvy nouze nebyla, především v momentě, kdy se dívka z davu jala vysvětlovat frázi "dělat křena", koncertu to však na kvalitě nedodalo a došlo pouze k výraznému předělu. Na pomalejší vlně se tedy vezla i následující "One Last Dance", inspirovaná skutečným příběhem z rodinné historie fanouška.

Na závěr se překvapení nekonalo a zazněly tradičně zhudebněné svatební sliby a další mix, kde si spolu s diváky Američané střihli Justina Biebera či Bruna Marse. Sólová premiéra v komornějším prostředí slušela dvojici mnohem více, než halovost karlínského Fora. Michael a Carissa se nemusí obávat, že by jejich srdečnost a zinscenované manželské pošťuchování přestali v dozírné době jejich příznivce bavit. Během odehrané hodiny a půl jim totiž dávají nahlédnout do soukromí natolik, aby se cítili vtaženi, leč se nestali voyeury. A když k tomu zvládnou rozkývat hlavy vyhazovačů, mohou se s klidným srdcem do Prahy přijet zase někdy podívat.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY