Snow Patrol jsou konečně ve studiu. Sedmá deska by mohla vyjít koncem roku

28.03.2017 18:41 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Irská formace Snow Patrol je konečně, po letech krize, zpět ve studiu. Parta, kterou vede frontman Gary Lightbody, se do studia podívala po dlouhých šesti letech. Naposledy z toho vzešla deska "Fallen Empires", která nabídla hity "New York" nebo "Called Out In The Dark". Poté však přišla tvůrčí krize, kterou kapela prolomila až nyní. V roli producenta se opět představuje Jacknife Lee, který s kapelou spolupracuje již od přelomového alba "Final Straw" z roku 2003.

Vše bylo potvrzeno prostřednictvím profilů kapely na sociálních sítích: "Tady jsou novinky pro všechny lidi, kteří se dotazují ohledně našeho sedmého alba. Během února jsme absolvovali zlomové nahrávací soustředění a blížíme se cíli. Úžasný Jacknife Lee je opět s námi v producentském křesle a spolu s ním budeme trávit další čas ve studiu během května a června. Věříme tedy, že koncem června bude již vše hotové. A to nám dává dostatek času k vydání alba do konce roku. To je tedy náš plán. Plány občas krachují, ale my ze sebe vydáme to nejlepší."

"V minulosti zde již bylo několik nezdařilých pokusů, ale nechtěli jsme dávat nic vědět, dokud si nebudeme jistí, že jsme na správné cestě. A já jsem velmi pyšný na to, co jsme zatím vytvořili, a už se nemůžu dočkat, až to uslyšíte. Díky moc za všechnu tu podporu a trpělivost. My dobře víme, že šestiletá pauza mezi alby je jako věčnost, a proto chápeme vaše časté dotazy ohledně novinky a moc to pro nás znamená."

Snow Patrol prorazili v roce 2003 s albem "Final Straw" a jeho ústředním hitem "Run". Následující deska "Eyes Open" tento úspěch ještě mnohonásobně překonala. Během posledních let vyšla již jen kompilace "Greatest Hits" v roce 2013, která vlastně jen podtrhla tvůrčí krizi v kapele. Výběr obsahoval čtrnáct singlů, které se až na dvě výjimky objevily i na kompilaci "Up To Now" z roku 2009.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY