Gorillaz ohlašují datum vydání nové desky krátkým filmem a rozsáhlým tracklistem

24.03.2017 10:42 - Karolína Stránská | foto: facebook interpreta

Šestileté čekání je u konce. Animovaná partička Gorillaz potvrdila vydání nové desky, o níž se spekulovalo již v průběhu loňského roku. "Humanz" se k fanouškům dostane 28.dubna. Spekulacím podléhalo nejen datum uvedení alba, ale také jména hostů, jež se na něm objeví. A bude jich spousta. Virtuální kapelu na "Humanz" doprovodí třeba Jehnny Beth ze Savages, Benjamin Clementine, Grace Jones, Vince Staples a další.

Gorillaz, jež se do hudebních dějin zapsali osobitými animáky, zveřejnili také šestiminutový film "Saturnz Barz (Spirit House)", který dává fanouškům ochutnat hned ze čtyř skladeb z nadcházejícího LP - "Saturnz Barz", "Ascension", "Andromeda" a "We Got The Power", v níž zazní i vokály Noela Gallaghera. K nim Britové přislíbili v dubnu interaktivní verze. Přeměny se dočkala nejen jejich hudba, ale také profilové obrázky na Twitteru, které díky CGI působí ještě podivněji.

Na standardní verzi se objeví čtrnáct skladeb, na deluxe jich přibude dalších pět a kapela celé album odehraje již v pátek 24. března na tajném koncertě v Londýně.

Tracklist novinky bude následující: Ascension feat. Vince Staples, Strobelite feat. Peven Everett, Saturnz Barz feat. Popcaan, Momentz feat. De La Soul, Submission feat. Danny Brown & Kelela, Charger feat. Grace Jones, Andromeda feat. D.R.A.M., Busted and Blue, Carnival feat. Anthony Hamilton, Let Me Out feat. Mavis Staples & Pusha T, Sex Murder Party feat. Jamie Principle & Zebra Katz, She’s My Collar feat. Kali Uchis, Hallelujah Money feat. Benjamin Clementine, We Got The Power feat. Jehnny Beth. Bonus na Deluxe verzi: The Apprentice feat. Rag’n’ Bone Man, Zebra Katz & RAY BLK, Halfway To The Halfway House feat. Peven Everett, Out Of Body feat. Kilo Kish, Zebra Katz & Imani Vonshà, Ticker Tape feat. Carly Simon & Kali Uchis, Circle Of Friendz feat. Brandon Markell Holmes.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY