Milky Chance se vrací s dalším lékem proti depresi - albem "Blossom"

04.04.2017 11:00 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Němečtí pohodáři Milky Chance v roce 2013 uspěli megahitem "Stolen Dance", který drtil rádia celé Evropy včetně České republiky. Ani jejich debutové album, ze kterého hit pochází, nebylo vůbec marné. Dokážou ale uspět se svým specifickým soundem i na druhé desce? Nebo se z kapely stane jen událost jedné sezony?
7/10

Milky Chance - Blossom

Skladby: Blossom, Ego, Firebird, Doing Good, Clouds, Cold Blue Rain, Stay, Bad Things (feat. Izzy Bizu), Cocoon, Losing You, Peripeteia, Alive, Piano Song, Heartless, Cold Blue Rain (Acoustic Version), Alive (Acoustic Version)
Vydáno: 17.3.2017
Celkový čas: 60:21
Vydavatel: Universal
Když rádia obletěl vyhulený hit "Stolen Dance", hudební svět byl obohacen o zcela nový crossover žánrů - v režii německého dua se spojilo reggae s folkem, popem a rockem. Rok na to vyšlo i debutové album "Sadnecessary", které přineslo kolekci hodně podobnou nejslavnější písni, ale zároveň i svěží zvuk a originální nápady. Mainstream rozhodně utrpěl příjemný šok. Jenže specifický zvuk Milky Chance trochu zavání stereotypem, a snad i proto si bývalé duo, od roku 2015 rozšířené o Antonia Gregera na trio, dalo s pokračováním načas. Tři roky po úspěšné prvotině tak němečtí sympaťáci znovu zkouší štěstí.

Vydání nahrávky opět předcházelo vypuštění pilotního singlu, který měl posluchače na desku nalákat. "Cocoon" uspěl a stal se platinovým singlem, což je, vzhledem k situaci na trhu, velkým úspěchem, byť ne srovnatelným se "Stolen Dance". Pecka "Cocoon" se ale kvalitou a chytlavostí může směle se svým předchůdcem poměřovat a jediné, co mu k dobytí rádií chybělo, byl moment překvapení. Pohodářský feeling Milky Chance už nikoho sice neodzbrojil, ale stále má příjemně terapeutický účinek pro posluchače v momentech stresu a přepracování.

Zvuk druhé desky se od té první příliš neliší, byť určité nuance by pozorný posluchač objevil. Milky Chance se pokusili být o fous hitovější, popovější a řekněme serioznější ("Clouds", "Ego", "Bad Things"). Povedlo se to tak napůl. Vokál Clemense Rehbeina je pořád uvolněný a lehce znuděný, ale vyloženě zhulených momentů je, na rozdíl od prvotiny, jako šafránu. Novinka je navíc obohacena o zvuk harmoniky, která několikrát během desky příjemně zpestří poslech.

Kromě prvního singlu desce vévodí i titulní pecka "Blossom" a především píseň "Doing Good", která asi nejvíce připomíná předchozí řadovku. Tahle vyklidněná pecka je prostě o tom, cítit se za každou cenu dobře, což je přesně to sdělení, které celá tvorba Milky Chance přináší.

Dalším z nosných momentů nahrávky je hostování Izzy Bizu, původem etiopské zpěvačky usazené v Londýně, která přispěla svým soul-popovým vokálem v krásné písni plné nadějí "Bad Things". Ke konci nahrávky zaujme "Piano Song", což je skutečně skladba složená pouze z Rehbeinova vokálu doprovázeného pianem. Ani tato zjednodušená verze Milky Chance není špatná a jen dokazuje muzikálnost jejich členů. Je dobře, že Milky Chance zůstávají v povědomí. Jako lék proti chmurám jsou k nezaplacení.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY