Klip Deep Purple "All I Got Is You" ukazuje pohodu ve studiu, skladba sama ale neoslní

14.03.2017 08:55 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Vydání nového alba britských hardrockových harcovníků Deep Purple se nezadržitelně blíží. Deska "Infinite" bude k sehnání v obchodech už za necelý měsíc, přesně 7. dubna 2017. Proto nyní kapela uvolnila videoklip ke skladbě "All I Got Is You".

Video formaci zachycuje v plné práci při nahrávání ve studiu i ve chvílích oddechu strávených v místních putykách. Jedná se tak spíše o dokumentární shrnutí dojmů z natáčení, které ukazuje velkou pohodu celé kapely. Škoda jen, že skladba samotná ničím výrazně nepřekvapí a rozhodně neoslní. Kapela zní poněkud unaveně, bez šťávy.

Hudebně jsou to stále typičtí párpli, jejich spojení melodických kytar Stevea Morse s charakteristickým zvukem hammondek (které v současnosti obsluhuje Don Airey) je i po letech snadno rozpoznatelné. Škoda jen Iana Gilliana. Ten už poslední roky působí až příliš profesorsky a usedle, a to se projevuje i na jeho zpěvu, který je na míle daleko od toho Gilliana, který exceloval jako Ježíš v muzikálu "Jesus Christ Superstar". Věk v tomto případě napáchal pořádnou paseku. Naštěstí si je Gillian svých limitů vědom a skladba "All I Got Is You" je mu ušita přesně na míru. Jen je možná smutné sledovat některé rockové legendy v jejich důchodovém věku...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY