Lana Del Rey je v "Love" šťastně zamilovaná a přesná jako hodinky

20.02.2017 09:41 - Daniel Košťál | foto: facebook interpreta

Lana Del Rey se od svého nenápadného debutu "Video Games" z roku 2011 proměnila v docela známý pojem, a přestože o ní málokdy slýcháme ve spojitosti s hitparádami, můžeme ji považovat za stálici svého oboru. A aby ne, byla to právě ona, kdo svým prvním albem přiblížil velice specifickou zanedbávanou škatulku zasněného alternativního popu širšímu publiku. A vždy přesná jako hodinky, i tentokrát se zpěvačka vrací po pravidelném roce a půl s novou hudbou.

Nový singl, pojmenovaný jednoduše "Love", byl bohužel vydán narychlo po jeho úniku na internet, a tak s ním přichází pramálo informací k chystanému albu, ale to důležité mluví samo za sebe - totiž že nová hudba je dle Laniných slov tvořená s ohledem na fanoušky a na to, kam s nimi chce zamířit v budoucnu. Ať už to znamená cokoliv, je to vítaná změna od zpěvačky, která se v minulosti netajila tím, že hudbu dělá pro vlastní potěšení a snad by ji ani nemusela nikomu přehrávat.

A skladbu skutečně nejvíce ocení fanoušci, kteří ji sledují již od debutového alba "Born To Die". Lana se totiž opět opírá o jména Rick Nowels a Emile Haynie, kteří produkovali převážnou většinu zmíněného debutu. Podobnost se skladbami jako "Dark Paradise" nebo "Without You" je tak určitě více než náhodná, ale píseň nabízí dostatek malých nuancí a je natolik nostalgická, aby jí bylo drobné opakování odpuštěno.

Velké plus si navíc tato táhlá skladba vysloužila na Lanu možná až naivním textem. Už neutápí posluchače v problémech zaláskované holčičky, ale naopak ho podněcuje k tomu, aby si užíval život zkrátka jen proto, že je "mladý a zamilovaný". Slovy klasika: "Je to malý krůček pro člověka, ale obrovský skok pro Lanu Del Rey." Nebo tak nějak to bylo...



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY