Hiphopoví Migos po singlech ovládli i americká alba

09.02.2017 08:11 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Tak to se stane opravdu málokdy! Mainstreamově neprofláknutý interpret jeden měsíc zčistajasna vyhraje singlovou hitparádu, aby další měsíc vyhrál tu albovou. Právě to se povedlo Migos s "Bad And Boujee" a nyní s jejich druhou deskou "Culture". Dokonce mohli simultánně obsadit obě zlata, byl tu ale Ed Sheeran...
Ed Sheeran - Shape Of You
© facebook interpreta
SINGLY - Jak jsme posledně předpovídali, zajímavé video "Shape Of You" vyšvihlo skladbu opět na čelo. Ed Sheeran si s ní ve streamech polepšil o 19 % na vysokých 31,7 milionů, v downloadech získal jedenáct procent a týden zakončil se 115 tisíci stažení. V rádiích už je mezi třemi nejoblíbenějšími se 116 miliony impresí (+24 %).

Vysoké nárůsty ve všech měřítkách už byly na Migos moc a "Bad And Boujee" po dvou týdnech spadlo na stříbro. V počtu přehrání ale nadále jednoznačně vedou: 50 milionů streamů bylo ještě o 8 % více než minule.

Bronzové medaile získali Zayn a Taylor Swift. Na dosud nejvyšší příčku se "I Don't Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker)" dostalo díky vydání klipu a blížící se premiéře filmu. Se 137 tisíci downloady bylo vůbec nejprodávanější.

Další smíšená dvojice, Machine Gun Kelly a Camila Cabello, zůstala na čtyřce. Na pětku spadli The Chainsmokers. "Closer" je už rekordním 27. týdnem v první desítce od debutu v ní a s celkovým 25. týdnem v Top 5 vyrovnává rekord "Uptown Funk!" Marka Ronsona a "How Do I Live" LeAnn Rimes.

Na nové maximum, šestku, se posunuli Maroon 5 nadále vedoucí v rádiích. Sedmý skončil The Weeknd a osmý Drake, za ně spadli Rae Sremmurd. Desítku opět uzavřela Alessia Cara.

    Top 10 - singly:
  1. Ed Sheeran - Shape Of You
  2. Migos feat. Lil Uzi Vert - Bad And Boujee
  3. Zayn & Taylor Swift - I Don't Wanna Live Forever (Fifty Shades Darker)
  4. Machine Gun Kelly & Camilla Cabello - Bad Things
  5. The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
  6. Maroon 5 feat. Kendrick Lamar - "Don't Wanna Know"
  7. The Weeknd feat. Daft Punk - Starboy
  8. Drake - Fake Love
  9. Rae Sremmurd feat. Gucci Mane - Black Beatles
  10. Alessia Cara - Scars To Your Beautiful

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Migos - Culture
© facebook interpreta
DESKY - Většina čtenářů musicserveru asi namítne, že to žádná kultura není, ale urban hudba se nám prostě vyvinula i do těchto podob a "Culture", druhá deska americké hiphopové trojice Migos, přesvědčivě vyhrála Billboard 200.

Ok, prodeje ale za moc nestály. Ze 131 tisíc jednotek dělaly čisté kopie jen 44 tisíc. Zbytek byly přepočítané streamy a downloady skladeb.

Nejprodávanější album týdne měl celkově stříbrný Brantley Gilbert, kterému už podle jména můžeme hádat country žánr. Se čtvrtým počinem "The Devil Don't Sleep" zopakoval své nejlepší umístění.

Bronzem se dostaneme zpátky k černé hudbě, "SweetSexySavage" je debutovou nahrávkou nadějné r'n'b zpěvačky Kehlani.

V první desítce to ještě nebylo z novinek vše, na šestce najdeme 61. kompilaci "Now!" a na osmičce odstartovala nyní už popová skupina Train s "A Girl A Bottle A Boat".

    Top 10 - alba:
  1.  N Migos - Culture (131 tisíc jednotek)
  2.  N Brantley Gilbert - The Devil Dont Sleep (77)
  3.  N Kehlani - SweetSexySavage (58)
  4. The Weeknd - Starboy (51, -10 %)
  5.  N Různí - Now That's What I Call Music! 61 (37)
  6. ▼ Různí - La La Land Soundtrack (36, -15 %)
  7. Bruno Mars - 24K Magic (31, +2 %)
  8.  N Train - A Girl A Bottle A Boat (30)
  9. Post Malone - Stoney (27, +5 %)
  10. ▼ Různí - Moana Sountrack (27, -1 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY