XPlaylist tentokrát sází na Overkill či Dua Lipa

07.02.2017 09:19 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Když tě v únoru zašimrá komár za ušima, poběhneš jistě v březnu ke kamnům s ušima. Kompletní kolekci demo nahrávek Cynic si můžete pořídit již od 10. února. V "Uroboric Forms" se ukrývají legendární "Demo 1988", "Refections Of A Dying World" (1989), "Demo 1990" a "Demo 1991" a dohromady ukazují vývoj Cynic od syrového undergroundového death/trash metalu k technicky progresivnímu death stylu, který si přisvojili od alba "Focus". Více než 56 minut hudby, všechny texty, kupa fotek, rozhovor a samozřejmě krásný artwork od Manuela Tinnemanse plus remasterovaný zvuk od Patricka W. Engela (Iced Earth, Tiamat), co víc si přát? Ano, bonusy. Těmi jsou dvě dosud nevydané písničky "Uroboric Forms" a "The Eagle Nature" na samostatném 7" singlu.

Po vydání úspěšného alba "De Doden Hebben" vydávají postblackmetalisté Wiegedood (na snímku) monstrózní pokračování "De Doden Hebben II" a v rámci evropského turné vystoupí 7. února v pražském Klubu 007 Strahov a předskakovat jim bude moravský sludge Nikander.

Jak používat digitální metody ke zvukovému zobrazení přírody předvádí posluchačům indiepopový projekt Teen Daze na "Themes For Dying Earth". Tinariwen jsou tuarežská kapela a na novince "Elwan" (v překladu sloni) jim hostují Kurt Vile, Mark Lenegan (ex-Screaming Trees), Alain Johannes (ex-Queens Of The Stone Age) a Matt Sweeney. Ale tahákem zůstávají Tinariwen sami o sobě, s vířící kytarou a rytmem inspirovaným chůzí velbloudů. Co závěrem? Legendární trasheři Overkill vydávají nové studiové album nazvané "The Grinding Wheel". Jestli v únoru se mušky mlely, zjara rády umírají včely.

Alba na týden 6. 2. - 12. 2. 2017 je možné poslouchat na http://www.xplaylist.cz/album/showWeekAlbums:

Aeternam - Ruins Of Empires
Cynic - Uroboric Forms
Deivos - Endemic Divine
Dua Lipa - Dua Lipa
Hand Habits - Wildly Idle (Humble Before The Void)
Janove - Artisten & Marlene
Jesca Hoop - Memories Are Now
Lowly - Heba
Mors Principium Est - Embers Of A Dying World
Mutiny Within - Origins
Nidingr - The High Heat Licks Against Heaven
Overkill - The Grinding Wheel Sallie Ford - Soul Sick
Sinkane - Live & Livin' It
Tall Ships - Impressions
Teen Daze - Themes For Dying Earth
The Sadies - Northern Passages
Thormesis - Trümmerfarben
Tinariwen - Elwan
Vermont - II
Wiegedood - De Doden Hebben II


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY