Devin Townsend přijede se svým projektem již příští čtvrtek do Prahy

07.02.2017 12:38 - Ondřej Hricko | foto: facebook interpreta

Po téměř třech letech se do Prahy vrací uznávaný progresivní hudebník Devin Townsend. Koncert v klubu Roxy zahraje pod hlavičkou The Devin Townsend Project a představí zejména své poslední album "Transcendence", které vyšlo v září loňského roku. Na koncertě ho doprovodí další neméně zajímavé progresivní skupiny Leprous a Between The Buried And Me.

Kanadský rodák se narodil před čtyřiačtyřiceti lety v New Westminsteru a již jeho první sólové pokusy vzbudily na scéně ohlas. Prvního vrcholu však dosáhl s oceňovanou, téměř kultovní formací Strapping Young Lad, se kterou vydal pět nahrávek. Poslední "The New Black" vyšla v roce 2006. I po rozpadu Strapping Young Lad Townsend vydává sólové počiny napříč žánry pod různými názvy. Kromě The Devin Townsend Project i The Devin Townsend Band, Casualties Of Cool či pouze pod svým jménem.

Na progmetalové scéně je Between The Buried And Me rovněž zvučným jménem. Americká skupina vznikla v roce 2000 a dosud vydala osm desek včetně zatím poslední "Coma Ecliptic" z roku 2015. BTBAM ve své hudbě kombinují prvky death metalu, avantgardního metalu, metalcoru, ale i prog-metalu v duchu Dream Theater. Podobný koktejl žánrů má v ranku i norský kvartet Leprous. Severskou partu v čele s lídrem Einarem Solbergem zdobí velmi propracované a nápadité hudební kompozice, kterým ovšem nechybí patřičný drajv. Jméno Leprous svítí na evropské scéně stále výraznějším světlem.

Koncert proběhne ve čtvrtek 16. února v pražském klubu Roxy a začátek akce je avizovaný již na 18:00. Vstupenky jsou stále k dispozici na běžných předprodejních místech za 715 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY