Skrillex se vrátil do From First To Last a snaží se rozpoutat válku

18.01.2017 16:38 - Ondřej Kocáb | foto: facebook interpreta

Sonny Moore, v posledních letech známý především pod přezdívkou Skrillex, se po mnoha spekulacích z posledních měsíců přece jen vrátil do sestavy americké rockové party From First To Last. Kapelou během patnácti let jejího fungování prošlo již patnáct různých lidí a momentálně jsou členy zakladatelé Matt Good, Travis Richter a také bubeník Derek Bloom. Poslední zpěvák Matt Manning se kromě doprovodných vokálů přesunul na pozici basáka.

Moore s kapelou natočil první dvě desky "Dear Diary, My Teen Angst Has a Body Count" a "Heroine", poté v roce 2007 odešel kvůli problémům s hlasivkami. Nyní však, přesně deset let po odchodu, vznikl nový singl "Make Ware", se kterým se formace po menší odmlce vrací. Skladba byla napsaná již nedávno po vydání poslední studiovky "Dead Trees", avšak i přes Mooreův zájem spojit se opět se skupinou dohromady nedošlo až do teď ke spolupráci kvůli rozdílnému časovému harmonogramu.

Novinka svým způsobem navazuje na čas, kdy kapelu Moore opouštěl. Skladbu táhnou tvrdé kytarové riffy a úderné bicí, přesto jsou slyšet nové prvky a Skrillexův podíl po zvukové stránce je jasný. Na víc než šest z deseti to ale není. "Make War" vyšla přesně v den jeho narozenin a zatím tudíž není jisté, zda jde o ojedinělou záležitost, nebo bude stálým účinkujícím na novém albu i na koncertech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY