Kryštof vyprodal koncert na fotbalovém stadionu za deset týdnů. Podpoří ho i novou bestofkou

02.01.2017 15:33 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Velký narozeninový koncert, který kapela Kryštof odehraje 16. září 2017 na fotbalovém stadionu Evžena Rošického v Praze, je již vyprodán. Fanoušci rozebrali čtyřicet tisíc vstupenek během deseti týdnů. Těšit se mohou na výjimečnou show, kterou Kryštof oslaví čtvrtstoletí své existence. "Děkujeme všem, kdo si lístky koupili s takovým předstihem. Budeme se snažit, abychom předvedli koncert, na který fanoušci nezapomenou. A my také ne. Bude to náš společný splněný sen," říká zpěvák Richard Krajčo.

Předprodej k vyročnímu koncertu "#krystofnastrahove" začal 16. října 2016, vstupenky byly k dostání v sítích GoOut a Ticketstream. A po dvou a půl měsících Kryštof mohl vyhlásit vyprodáno."Vždy pochybuji, zda budou mít naše projekty úspěch a zda fanoušky zaujmou. A vždy mě neuvěřitelně těší, že nám stále věří a jsou ochotni čekat i rok se vstupenkami na poličce, než nadejde den D. Mnozí zřejmě dostali lístky jako dárek na Vánoce, tak jim dávám novoroční slib, že se mají na co těšit," říká Krajčo.

Koncertem na Strahově se naplní jiný slib, který zpěvák dal ostatním členům Kryštofa na začátku fungování kapely a veřejně jej pronesl v roce 2001 při natáčení vůbec prvního dílu hudebního televizního pořadu "Ladí neladí" - jednou si zahrát na fotbalovém stadionu. Tento formát koncertu je jedním z mála, který si Kryštof ve své vlastní režii ještě nevyzkoušel. Začínal v klubech a kulturácích, vyzkoušel si hraní v divadlech, aulách univerzit i v kinech. Od alba "Rubikon" vždy s vydáním každého nového řadového alba míří i do vyprodaných hal napříč celou zemí, naposledy s deskou "Srdcebeat".

"Kluci už pilně přemýšlejí nad playlistem a je docela fuška vybrat, co budou hrát. Pár písní se jim totiž za kariéru povedlo. Máme i první návrhy scény, o níž stále diskutujeme. Takže byť do září nebudeme prakticky nikde vystupovat, práce kvůli Strahovu bude dost," podotýká manažer Jan Lippert. Režisérkou koncertu bude, stejně jako v případě Srdcebeat Tour, partnerka Richarda Krajča, filmařka Karin Babinská. K výročnímu koncertu vyjde i druhé best of album kapely nazvané příznačně "25".

Kapela Kryštof debutovala v roce 2001 albem "Magnetické pole" s úspěšným singlem "Lolita", o rok později potvrdila svůj hvězdný status deskou "V siločarách" a hitem "Obchodník s deštěm", který dodnes patří k ozdobám koncertů. U kritiků pak sedmičlenná parta v čele se zpěvákem Richardem Krajčem zabodovala albem "Mikrokosmos" z roku 2004, na němž se přiklonila k elektronice a temnějším textům. Ostravsko-havířovská skupina dosud získala dvanáct hudebních cen Anděl. V roce 2014 poprvé uspořádala svůj putovní festival Kryštof Kemp, a to v závěru úspěšného období po vydání alba "Inzerát". Kapela na něm poprvé spolupracovala s americkými producenty Yaronem Fuchsem a Idem Zmishlanym, které si přizvala ke spolupráci i na desce "Srdcebeat". Ta přinesla doposud vrcholné období kapely s velkolepým turné a dvakrát vyprodanou největší domácí koncertní arénou.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY