Iva Bittová vydala s Čikori nové album "At Home"

29.12.2016 19:52 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Iva Bittová vydala s kapelou Čikori u vydavatelství Indies nové album "At Home". Devíti zcela novými písněmi navazuje na desku "Bílé Inferno", ať už v rámci obsazení kapely nebo celkovým zvukem nahrávky. Mastering proběhl ve studiu AREA 52 v New Yorku. Provedl ho Dave Cook (např. Laurie Anderson, David Bowie, Alanis Morissette nebo Radiohead). Album je věnované Lence Zogatové a Zuzaně Viktorinové in memoriam.

Iva Bittová & Čikori - At Home
© facebook interpreta
"Pro mne je inspirací příroda a domov a tato atmosféra se zcela jistě podařila zaznamenat na celém albu," prozradila Bittová o desce, kterou chystala dva roky. "Titulní skladbu 'At Home' považuji za jednu z nejsilnějších na nahrávce. Bylo to snad poprvé, kdy jsme nikterak nespěchali a v klidu tvořili. S jistým menším odstupem byla každá skladba, řekla bych až minimalisticky, kompozičně dopracována."

Hudbu složila právě Bittová s kapelou, o texty se podělili Karel David, Vladimír Václavek a Richard Müller. Tři v anglickém jazyce čerpala Bittová ze svých básnických sbírek. Deska se natáčela ve zlínském studiu V. O zvuk se postaral Ivo Viktorin, Petr Vavřík a Marcel Gabriel. Mix celé nahrávky měl na starosti Ivo Viktorin.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY