Erasure završí oslavu svých třicátin obrovským boxem

07.12.2016 19:35 - Jaromír Koc | foto: Mute Records

Britské duo Erasure poslední rok věnovalo oslavám třiceti let svého fungování. V průběhu dvanácti měsíců vydalo všechny svoje řadová alba na vinylu a nyní oslavy završí obrovským boxem.

Ten dostal název "From Moscow To Mars" a na trhu se po několika odkladech objeví 9. prosince. Andy Bell a Vince Clarke opětovně spolupracovali s platformou PledgeMusic a výsledkem je dvanáct audio CD a jedno DVD. První tři disky obsahují nejúspěšnější singly za poslední tři dekády, na dalších dvou jsou oblíbené songy Erasure, které vybrali Andy a Vince. Další dvě CD budou plná b-stran doposud vydaných singlů.

Osmý a devátý disk bude plný remixů, přičemž šest z nich vzniklo speciálně pro účely tohoto boxu. Desátý kousek v boxu bude obsahovat výběr z koncertů, jedenáctý bude plný rarit a dvanáctý přinese audio dokument o Erasure, který vznikl pro užití v rádiích. Na adresu britského dua se v něm mimo jiné vyjadřovali i kolegové z OMD nebo Heaven 17.

Nejočekávanější položkou ale bude DVD. To úplně poprvé přinese kompletní záznam koncertu z turné k desce "Wild!". Ten byl zaznamenán v londýnské aréně v roce 1989 a bude obsahovat i mnoho bonusového materiálu ze zákulisí, o který se postaral Paul Hickey, herec a dlouholetý partner Andy Bella.

Box je v rámci předobjednávek k dispozici již několik týdnů a je limitován v nákladu několika tisíců kusů. Kromě obrovského množství hudby jej doplní i několik dárečků, například kniha s doposud nezveřejněnými fotografiemi, sada fotek a dokonce i vesmírný pas. Aktuálně je na PledgeMusic k dispozici posledních zhruba sto kusů, až budou vyprodány, dá se očekávat, že box bude mít velkou sběratelskou hodnotu.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY