Madonna prolévala slzy klaunů na podporu nadace Raising Malawi

06.12.2016 16:31 - Tomáš Navrátil | foto: facebook interpreta

V době, kdy světový bulvár řeší drogové eskapády Madonnina syna Rocca, se hudební ikona zaměřila především na charitativní činnost spojenou s její nadací "Raising Malawi". Ta má za hlavní cíl finančně podporovat školu a zdravotní zařízení v jihoafrickém městečku Blantyre. Tato pomoc se uskutečnila 2. prosince v rámci festivalu "Art Basel", který se konal v prosluněném Miami. Madonna zde uspořádala přes hodinku dlouhé představení s názvem "Tears of a Clown", kde v růžovém kostýmu smutného klauna zazpívala několik raritních písniček, které si do masivních světových produkcí už stěží najdou svoji cestičku.

Během večera zazněly například skladby z alba "American Life" ("I’m So Stupid", "American Life"), "Confessions On A Dancefloor" ("Like It or Not") a také dvě coververze. Úvodní "Send in the Clowns" se objevila v muzikálu "A Little Night Music" slavného skladatele Stephena Sondheima a překvapivě si zpěvačka vystřihla i intimnější verzi hitu Britney Spears "Toxic", kde textem písně reagovala na nového amerického prezidenta Donalda Trumpa.

Celé vystoupení se neslo v kruhu jen několika vyvolených, kteří nadaci přispěli značně vysokou finanční částkou. Madonna se jim za to odvděčila komorním představením, kde její proslulá a předem dokonale promyšlená pozlátka byla stržena a nastoupila pocitově obnažená dáma, která pořád má světu co sdělit. Vystoupení v Miami nebylo první takovouto show. Minulý rok se představení se stejným názvem, ale s početnějším setlistem ukázalo v Austrálii, jako poděkování za jejich dlouhé čekání. Madonna totiž v nejmenším kontinentu světa vystoupila po dlouhých dvaadvaceti letech.

Mini koncert nebyl jedinou aktivitou, která se během pátečního prosincového dne konala. K dalšímu nárůstu nadačního konta přispěla i aukce Madonniných osobních fotografií, obrazů nebo kostýmů. Dohromady se tak vybralo sedm a půl milionu dolarů.

Další kroky královny popu jsou známy jen do blízké budoucnosti. Již tento týden bude mít na televizní stanici Showtime záznam posledního Madonnina turné "Rebel Heart Tour", jenž by se měl následně objevit i na DVD. Co se chystá dál, je zatím ve hvězdách. Zpěvačka například opět koketuje s myšlenkou natáčení nového filmu. Hold je to workoholička, která nemá v povaze odpočívat, a to jí můžeme stále přičítat k dobru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY