Linkin Park se po deseti letech vrátí do Prahy v roli hlavní hvězdy Aerodrome festivalu

14.11.2016 18:31 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Bezmála deset let touží tisíce českých fanoušků Linkin Park po jejich koncertním návratu do Česka a příští rok se jejich přání konečně splní. Kapela vystoupí 11. června v Praze na čtvrtém ročníku Aerodrome festivalu, který k nám v uplynulých letech přivezl již řadu největších jmen světové hudební scény jako např. Metalliku, System Of A Down, Korn, Bring Me The Horizon, Limp Bizkit, Avenged Sevenfold, Roba Zombieho, Alice In Chains a mnoho dalších.

Aerodorme Festival 2017
© facebook interpreta
Vstupenky na Aerodrome festival 2017, který se tentokrát uskuteční na Letišti Letňany, budou v prodeji od pátku 18. listopadu od 10 hodin v síti Ticketportal.

Prorazit celosvětově hned při vydání prvního alba se podaří jen málokteré kapele a dosáhnout statutu nejprodávanějšího debutu 21. století může jen jedna z nich. Tou partou byli a jsou kalifornští Linkin Park, kteří této mety dosáhli s 19 milióny prodaných kopií nahrávky "Hybrid Theory" vydané v roce 2000. Dnes mají Linkin Park na svém kontě již šest studiových desek, kterých prodali přes 50 miliónů a jež jim vynesly platinové ocenění ve 34 zemích na 5 kontinentech. Jen jejich zatím poslední deska "The Hunting Party" z roku 2014 stanula na prvním místě v přehledu nejprodávanějších alb na iTunes v 67 zemích.

Od svého vzniku odehráli tisíce koncertů po celém světě, v arénách i na největších stadiónech, vévodili nejprestižnějším festivalům (jako Reading, Leeds nebo Download v UK, Rock in Rio v Portugalsku nebo Summer Sonic v Japonsku) a v roce 2015 se stali první západní rockovou kapelou, která odehrála pět stadiónových show v Číně. Přes 62 miliónů fanoušků z Linkin Park učinilo také nejoblíbenější kapelu na Facebooku a obdobné popularitě se těší také na YouTube, kde mají bezmála 7 miliónů předplatitelů a celkový počet zhlédnutí jejich videí přesahuje 5 miliard! V České republice koncertovali naposledy v létě v roce 2008 v Brně, rok předtím v Praze.

V roce 2005 Linkin Park založili charitativní nadaci Music for Relief na pomoc obětem přírodních katastrof jako např. hurikánu Katrina, zemětřesení v čínské provincii Sečuan, tsunami v Thajsku nebo epidemie cholery v Zimbabwe. Od svého vzniku tato organizace vypomohla na čtyřech kontinentech už více než 8 milióny dolarů. Music For Relief se věnuje i ochraně životního prostředí a prevenci globálního oteplování, k jehož redukci vysázela již přes milion stromů.

Linkin Park vystoupí 11. června v Praze poprvé po deseti letech v rámci světového turné, na které se rozjedou na podporu jejich netrpělivě očekávaného sedmého studiového alba, které právě nahrávají.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY