Emma Smetana svou radostí prozářila potemnělé Café v Lese

31.10.2016 10:35 - David Böhm | foto: Kamush Ostružinová/iReport.cz

Emmu Smetana zřejmě nic nezastaví. V osmém měsíci těhotenství se totiž rozhodla v Praze pokřtít svůj druhý videoklip "Velvet Dress" a naposledy v bezdětném stavu představit svůj debut naživo. Jak takový koncert může dopadnout? Přinášíme report z Café V lese.

Live: Emma Smetana


místo: Café V lese, Praha
datum: 29. října 2016
Setlist: What I've Done, Bad Habit, Gramophone, Bound Forever, Pramínek vlasů, Pourquoi, Bodylines, Waiting, Wall Of Kampa, No Fire, Velvet Dress, Sans Paris, The End, Lies

Emma Smetana, Café V lese, Praha, 29.10.2016
© Kamush Ostružinová/iReport.cz
Emma Smetana to stále nemá na naší hudební scéně lehké. Internet se i nyní ohání jejím účinkováním ve zprávách, některým zase pořád vadí její nepřechýlené příjmení. Pro ty, kterým na těchto věcech příliš nesejde, si Emma z radosti z nového videoklipu přichystala s kapelou po delší době pražský koncert. Zvolila k tomu menší, sklepu podobné prostory Café v Lese.

Oděna v černém zahájila hodinu a čtvrt trvající show jenom za kytarového doprovodu svého partnera Jordana Haje a producenta desky Jiřího Buriana otvírákem svého debutu. Už od "What I've Done" působila zpěvačka sebejistě a pokud snad někomu přišel tento téměř akustický úvod jen jako oťukávání, rozprášil tyto pochybnosti následující "Bad Habit", zahraný již celou kapelou. S tou se ale dostavila první vada na kráse. Bubny do reproduktorů udeřily s pořádnou vervou, a především v první půlce se hlas Emmy tu a tam utápěl.

Emma Smetana, Café V lese, Praha, 29.10.2016
© Kamush Ostružinová/iReport.cz
Během krátké reggae vložky se muzikantka stihla převléct a na chvilku vyjela ze svých anglických kolejí - to když odzpívala "Pramínek vlasů", příjemný retro závan od Suchého a Šlitra. Následovala "Pourquoi", první ze dvou francouzských balad. S lehkostí ji sama představila za klavírem. Rychlejší kousky střídaly pomalejší, to aby interpretka v požehnaném stavu zvládla vše udýchat.

A vrchol večera? Jednoznačně "Waiting". Během něj to Emma na pódiu totiž pořádně rozjela. Neustále poskakovala a tančila, stejně jako přední řada, která se k ní nadšeně připojila. Na toto euforické vystoupení se rozhodně nekoukalo špatně - svůj podíl určitě měly i poněkud odvážnější šaty. Prvnímu singlu byl v patách duet s Jordanem "No Fire". Kouzelná chemie písně fungovala totiž i naživo.

Emma Smetana, Café V lese, Praha, 29.10.2016
© Kamush Ostružinová/iReport.cz
A to už jsme se dostali do finále. Jako přídavek posloužil cover "The End" a energická pecka "Lies". Po úklonech nezbývalo než promítnout klip k "Velvet Dress". Jeho natáčení okomentovali oba režiséři, i když přítomný byl jen jeden, Jordan. Givinar Kříž si ale přichystal video, v němž s nadsázkou objasnil, jak je režírování vlastně jednoduché (nápad stačí jen předat kameramanovi).

Díky malé kapacitě byli snad všichni na stejné, pozitivní vlně. Přátelská atmosféra se umocnila s DJem Pierrem Urbanem. Zatímco hrál svůj set, bylo možné si s Emmou a kapelou popovídat či si její album nechat podepsat. My doufáme, že taková pokora k fanouškům a nadšení pro hudbu zpěvačku ani v budoucnu neopustí.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY