Sepultura odhaluje detaily k nové desce "Machine Messiah"

29.10.2016 17:05 - Jiří V. Matýsek | foto: facebook interpreta

Brazilští metalisté Sepultura odtajnili detaily k nové desce. V pořadí čtrnácté album vyjde 13. ledna 2017 na značce Nuclear Blast a ponese název "Machine Messiah". Téma desky je inspirováno "robotizací naší společnosti" a tomu odpovídá i obal alba, jehož autorem je filipínská malířka Camille Della Rosa.

Sepultura - Metal Messiah
© facebook interpreta
Podle slov kytaristy Andrease Kissera si styl a obsah již dříve vzniklého obrazu filipínské umělkyně ideálně sedl s tématem připravované desky a dokonale s ním souzní. "Obal desky vznikl už před šesti lety, aniž by Camille cokoliv věděla," dodává.

Album vzniklo v produkci Jense Borgena (pracoval např. s Opeth, Amon Amarth nebo Soilwork) ze studia Fascination ve švédském Orebru. Kisser se nechal slyšet, že album pokračuje ve specifickém zvuku kapely, ale zároveň přináší nové barvy a rozměry. "Kolem desky 'Machine Messiah' jsem nadšený ze všeho. Je to album Sepultury, ale s novým směřováním a intenzitou. Je to nová hudební výzva, krok vpřed. Nemůžu se dočkat, až budeme moci světu ukázat naši novou muziku."

Novinka Sepultury bude obsahovat deset skladeb a její tracklist je následující: Machine Messiah, I Am The Enemy, Phantom Self, Alethea, Iceberg Dances, Sworn Oath, Resistant Parasites, Silent Violence, Vandals Nest, Cyber God.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY