Douglas Dare a osamělost v klipu "New York" cupuje vše, na co pohlédne

09.10.2016 13:15 - Dan Hájek | foto: Erased Tapes

Třetí návnadou, po skladbách "Doublethink" a "Oh Father", na druhé album "Aforger" je kompozice "New York". Na ní Douglas Dare spojuje svou fascinaci tímto městem a pocitem určité osamělosti, ztrátou/roztříštěním přeromantizované vzpomínky na jakékoliv navštívené místo, kdy přemýšlíte, zda to vše bylo skutečné, nebo součást nějaké zasněné fikce. "New York" má chvění noir atmosfér, nechybí výrazná/nosná klavírní linie a elektronické laborování.

O klip se postaral Dan W Jacobs, který má za sebou třeba hudební snímky pro CHVRCHES ("Under The Tide") a několik videí pro vlastní kapelu Fun Adults. Vytvořil i použitou animaci s 3D prvky a v maximální míře reflektuje náladu samotného songu - od oné osamělosti mezi mrakodrapy po určitou devastaci zmíněných vzpomínek. Příběh kopíruje dramatické změny hudební složky a naléhavost textu.

Desku "Aforger" Douglas v době vydání (to je stanoveno na pátek 14. října u Erased Tapes Record) podpoří na turné, během října bude po Evropě na společné cestě s Wild Beasts coby jejich support - pražská zastávka této štace proběhne 21. října v Lucerna Music Baru. "Aforger" vyjde digitálně, na CD a LP, a pokud si ji objednáte přímo u labelu, dostanete zdarma navíc knížečku s texty. Tracklist "Aforger" vypadá následovně: Doublethink, Greenhouse, Oh Father, New York, The Edge, Binary, Stranger, Venus, Thinking Of Him, Rex.

"New York" je intenzivní variace na vnitřní pocity, které se perou o to, abyste je nepřehlédli. Douglas Dare opět sází na svou universálnost a takt pro symboliku/obrazotvornost v použitých slovech, udělených devět z deseti není pro nic za nic.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY