Harlej představí na podzimním turné novou píseň "Hodný holky zlý kluky chtěj"

08.10.2016 18:15 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Přesně před rokem slavila skupina Harlej kulatých dvacet let existence. Veselí vyvrcholilo vyprodanou pražskou Lucernou. A nyní je u Harleje opět rušno. Začíná "Alkohol.cz Tour 2016". Kytarista Tonda Rauer upřesňuje: "Tohle turné je vlastně tak trochu pro radost. Vypustili jsme před začátkem novej klip a singl, ale turné se tentokrát neváže k žádnýmu CD ani výročí. Jedeme pobavit naše fandy a zpříjemnit jim i sobě nadcházející podzim."

Na každém ze čtrnácti koncertů zazní oblíbené hity i novinka, kterou otextoval kamarád Kuba Ryba z Rybiček 48. Kuba k tomu říká: "Když jsem měl tu možnost poprvé napsat něco pro Harlej, tak jsem tomu nemohl věřit. Byla to pro mě čest a zrovna tenhle song jsem už psal s Pekařem. My teď skládáme všechno dohromady. Tenhle song nás bavil." A aby toho nebylo málo, co před turné vyřešit, natočila kapela společně s filmovou produkcí KHfilmin' k novému singlu i videoklip doslova v šibeničním termínu. Ondřej Ero Sennin Soukup z KHfilmin' dodává: "Harlej posloucháme od malička a točit s nimi bylo super! Jsou to v pohodě chlapi se smyslem pro humor a natáčet s nimi byla radost. Záběry nám hezky odsýpaly, harmonogram jsme dodrželi na vteřinu přesně."

Tonda Rauer k tomu uvádí: "KHfilmin nám doporučil Kuba Ryba a já je potom šokoval termínem, do kdy klip potřebujeme. Všechno jsme kupodivu stihli a k mému velkýmu překvapení na nás ani při natáčení nad Prahou nepřijela policie. Byla to hodně příjemná spolupráce a výsledek je super." Scénáře klipu se kromě produkce KHfilmin' ujali i Kuba Ryba a božský Pekař. Z toho zcela jasně plyne, že show začala ještě dřív, než kapela vyjela na turné. Výstavní fúrii produkce sehnala nakonec v Kutné hoře a v klipu si zahrál i její manžel.

Petr Vinc Havlíček z KHfilmin' prozrazuje, kdo je hlavní hrdinkou: "Když jsem psal scénář na tuhle písničku a přitom jsem ji poslouchal znovu a znovu, říkal jsem si, kde seženu tu správně zlou ženskou, hezkou, ale která umí být až odpudivá. Nakonec casting vyhrála Rybova sestra Terezka. Sedla do této role naprosto perfektně, stejně jako její manžel Štěpán Vraný. Celé natáčení i přípravy probíhaly ve velice šibeničním termínu, protože jsme na to měli pouhých osm dní. A zaplať Pánbůh, výsledek je fajn. Moc děkujeme všem, kdo nám s klipem pomohli."

Skupina Harlej nebude zahálet ani na turné. V přestávkách mezi koncerty se bude rodit volným tempem nové album, které vyjde příští rok se šťastnou sedmičkou na konci. Zpěvák Tomáš Hrbáček upřesňuje: "Na CD pracujeme průběžně už skoro rok a původně jsme ho chtěli mít venku už teď. Nakonec bylo léto hektičtější, než jsme čekali a je lepší dělat věci v klidu a pohodě, než se stresovat termínem. Chceme, aby byly nový věci hlavně dobrý. Jestli budou o pár měsíců dříve nebo později, nehraje zase takovou roli."

Je na co se těšit. Poslouchejte rocková rádia a sledujte nový klip "Hodný holky zlý kluky chtěj" na YouTube a zažijte skupinu Harlej na živo - "Alkohol.cz Tour 2016" začíná. Jako speciální host celého turné vystoupí punkáči zakázanÝovoce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY