Slza převzala za debutové album "Katarze" trojnásobnou platinu

25.09.2016 15:58 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Jak už i díky našemu fotoreportu víte, proběhl ve čtvrtek 22. září další showcase vydavatelství Universal Music. Kromě toho, že se naživo představila Lenny, Adam Ďurica a kapely Hodiny a Poetika, bylo hvězdou večera duo Slza.

Lukáš Bundil a Petr Lexa totiž převzali trojnásobnou platinu za svůj debut "Katarze". Společně s tímto slavnostním aktem byly Tomášem Filipem, generálním ředitelem Universal Music, představeny novinky, díky kterým se bude zisk zlaté či platinové desky vypočítávat.

V současné době již tedy není rozhodující počet prodaných hudebních nosičů, ale obrat, který každý titul přináší. Ten se tak vypočítá nejen z tržby za prodaná CD, ale do této částky jsou nově zahrnuty i příjmy z placených downloadů a všech dostupných streamingových servisů. Pro zlaté ocenění je tak nyní zapotřebí obratu ve výši 500 000 Kč, pro platinové dvakrát tolik. To znamená, že duo Slza před pár dny převzalo trojnásobnou platinu, neb svým debutem labelu doposud přineslo obrat přesahující hranici tří milionů korun.

A tím určitě kapela nekončí. Jak během krátké děkovné řeči Lukáš s Petrem dodali, pilně pracují na nových písních a doufají, že se za rok na stejném místě opět ukáží a budou moci převzít podobné ocenění. Výchozí pozici mají skvělou, neb začátkem října pokračují ve svém úspěšném turné, které odstartují již čtvrtý říjnový den v Brně. Několik zastávek turné je již opět beznadějně vyprodaných.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY