Xindl X vydává nové album "Kvadratura záchranného kruhu". Turné k němu pojede na jaře

20.09.2016 11:39 - Milan Menčík | foto: facebook interpreta

Po letních měsících nastávají pro hudební fanoušky ty pravé žně. Nadcházející podzim je ideálním časem pro spoustu nových desek a ví to i Xindl X, který už 23. září vydá u Universalu své páté řadové album "Kvadratura záchranného kruhu". Ze svého stylu neuhýbá, změnu chce udělat v atmosféře písní. Rád by, aby z nich prýštila energie jako na koncertech. To je důvod pro absenci jakýchkoli hostů.

Xindl X - Kvadratura záchranného kruhu
© facebook interpreta
"Písně spojuje to, že všechny vypráví příběhy lidí, topících se ve svých problémech. Ale jinak jsem se snažil, aby deska byla tématy a náladami co nejpestřejší. Najdete tu vážnější témata, jako třeba 'Na palubě Titanicu', která popisuje rozpad společnosti během krize, nebo 'Žáby v hrnci', líčící atmosféru doby, kde ve strachu z netolerantních ztratili jsme toleranci, ale i satirickou skladbu 'Mušle' o poměřování si pindíků na záchodech či žertovnou píseň o milostných katastrofách 'Mýval'. Portréty ztracených existencí ve víru velkoměsta 'Popelka' a 'Vítr v kešeni', ale i skladby o neztrácení naděje jako 'Na vodě', 'Od mozku k srdci' či 'Světlo na konci tunelu'. A navrch píseň o andělech mezi námi 'Gréta'," vypráví o novince Xindl X.

Koncertní turné po Čechách a Moravě je naplánované na jaro příštího roku. Hostem bude Petr Lűftner, kterému Ondřej Ládek produkoval debutové album "Až se příště narodím". Vstupenky se dají již nyní zakoupit v předprodejní síti Ticketpro. Odstartuje dvěma po sobě jdoucími koncerty v pražském Lucerna Music Baru 28. února a 1. března 2017, následovat budou města: 9.3. Brno, Semilaso, 11.3. Jindřichův Hradec, KC Jitka, 17. & 18.3. Plzeň, Buena Vista Club, 23.3. Olomouc, U Klub, 24.3. Ostrava, Garage Club a 31.3. Pardubice, ABC klub.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY