Případ "Snowden" ožívá v klipu "The Veil" Petera Gabriela

19.09.2016 17:40 - Dan Hájek | foto: Martin Chochola / musicserver.cz

Čekání na novou řadovku Petera Gabriela stále není u konce, novou hudbou nás ale přece jen zásobuje. Celkem nedávno uvolnil nový track "I'm Amazing", inspirovaný životem Muhammada Aliho, nyní k němu přidal song "The Veil". Ten se objeví na soundtracku k filmu "Snowden" režiséra Olivera Stonea. Biografie Edwarda Snowdena (ve snímku si ho zahrál nepřehlédnutelný Joseph Gordon-Levitt), který na veřejnost vypustil informace o sledování telefonní a internetové komunikace americkými tajnými službami, bude určitě ostře sledovanou filmovou událostí.

Peter Gabriel s "The Veil" přispívá svou trochou do tohoto příběhu, sám skladbu i produkoval, o mix se postaral Tchad Blake. Video režíroval Kurt Mattila - v prostřizích zahlédnete scény ze samotného filmu, archivní televizní záběry a v několika sekvencích se objevuje přímo hlavní aktér - Edward Snowden. Klip se zaměřuje na všeobecné známé skutečnosti, kterými Edward spustil nemálo reakcí a nahrál mnoha konspiračním teoriím, další rovinu všemu určitě dodá Oliver Stone ve filmu. Ten se v našich kinech objeví 10. listopadu.

Skladba hudebně navazuje na poslední Gabrielovu desku "Up", nechybí ani výrazná atmosféra. Videoklip ničím výrazně nepřekvapuje, je však nemalou návnadou na zmíněný film, sedm z deseti získává zaslouženě.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY