Rapper Travis Scott s novou deskou získal své první americké zlato

18.09.2016 23:23 - Petr Doupal | foto: facebook interpreta

Travis Scott přesně před rokem v Americe debutoval s prvotinou "Rodeo" na bronzu, aktuální druhý počin "Birds In The Trap Sing McKnight" už bral zlato. V prodejně slabším týdnu si poradil s novinkou A Day To Remember. V singlech dále jasně vedou The Chainsmokers, do první desítky se dostali Charlie Puth a Selena Gomez.
The Chainsmokers + Halsey - Closer
© facebook interpreta
SINGLY - Dominance The Chainsmokers a Halsey pokračovala i čtvrtým týdnem. "Closer" dosáhlo téměř dvou set tisíc downloadů a ve streamech překonalo 40 milionů přehrání jako pouhý pátý song historie. V rádiích je již mezi deseti nejhranějšími s 91 miliony impresí, jako Airplay Gainer s 16% přírůstkem.

Nového maxima dosáhli twenty one pilots: "Heathens" si polepšilo na stříbro, což je i předchozí nejlepší umístění "Stressed Out". Zajímavé je, že v downloadech i streamech mají poloviční cifry oproti vítězné dvojici/trojici.

S Chainsmokers a 21 Pilots na prvních dvou pozicích došlo k situaci, která nemá 31 let obdoby: tehdy naposledy dvě dua obsadila první dvě místa. Byli to Tears For Fears a Wham!. Mimochodem, vedle toho mají Chainsmokers na pětce "Don't Let Me Down" a Pilots na šestce "Ride".

Major Lazer s přáteli spadli na bronz, Sia zůstala čtvrtá a měla nejvyšší novinku: "The Greatest" s Kendrickem Lamarem odstartovalo na 54. příčce.

Na sedmičku spadl Calvin Harris a na osmičce máme nově Adele. Na devítku se posunula Rihanna. Z první desítky vypadli Shawn Mendes a nakonec i Drake, čímž opustil elitní desítku po dlouhých 51 týdnech.

Poslední místo totiž nově obsadili Charlie Puth a Selena Gomez. "We Don't Talk Anymore" je pro zpěváka první vlastní hit v Top 10, pro zpěvačku už šestý takový.

    Top 10 - singly:
  1. The Chainsmokers feat. Halsey - Closer
  2. twenty one pilots - Heathens
  3. Major Lazer feat. Justin Bieber & - Cold Water
  4. Sia feat. Sean Paul - Cheap Thrills
  5. The Chainsmokers feat. Daya - Don't Let Me Down
  6. twenty one pilots - Ride
  7. Calvin Harris feat. Rihanna - This Is What You Came For
  8. Adele - Send My Love (To Your New Lover)
  9. Rihanna - Needed Me
  10. Charlie Puth feat. Selena Gomez - We Don't Talk Anymore

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD HOT 100


Travi$ Scott - Birds In The Trap Sing McKnight
© facebook interpreta
DESKY - Singl "Antidote" i celé album "Rodeo" loni způsobily slušný rozruch. Letos tak horko okolo Travi$e Scotta není, na vydání druhé řadovky si ale vybral klidný týden a tak je z "Birds In The Trap Sing McKnight" album ověnčené zlatem při 88 tisících jednotek.

Jedná se o letošní pátou Apple exkluzivitu na zlatě: po Frankovi Oceanovi, DJi Khaledovi, Drakeovi a Futureovi. Očividně si tedy jablečnou platformu oblíbili hiphopoví interpreti.

Scott měl v čistém prodeji jen slabých 55 tisíc, titul nejprodávanějšího alba tak získali A Day To Remember. Konečné celkové stříbro "Bad Vibrations" je jejich nejlepším umístěním kariéry, doposud dokonce ani nedosáhli Top 10.

Kam se poděli interpreti, které jsme minule přivítali na pódiu? Florida Georgia Line spadli méně než Barbra Streisand a aspoň v druhém týdnu ji tak porazili, zatímco Britney Spears po bronzu spadla až na dvanáctku.

Příští týden má na zlato namířeno country zpěvák Jason Aldean. Sekundovat mu budou například Bastille.

    Top 10 - alba:
  1.  N Travi$ Scott - Birds In The Trap Sing McKnight (88 tisíc jednotek)
  2.  N A Day To Remember - Common Courtesy (67)
  3. Drake - Views (60, -15 %)
  4. ▲ Různí - Suicide Squad: The Album (55, -12 %)
  5. Florida Georgia Line - Dig Your Roots (42, -71 %)
  6. Barbra Streisand - Encore: Movie Partners Sing Broadway (41, -73 %)
  7. twenty one pilots - Blurryface (30, -1 %)
  8. Rihanna - ANTI (30, -6 %)
  9. Beyoncé - Lemonade (30, -21 %)
  10. Frank Ocean - Blonde (29, -58 %)

=> CELÝ ŽEBŘÍČEK BILLBOARD 200 + TOP ALBUM SALES


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY