Meziplanetární výlet v MeetFactory povedou 65daysofstatic

11.09.2016 12:38 - Veronika Ondečková | foto: facebook interpreta

V MeetFactory 8. listopadu vystoupí britští post-rockoví velmoži 65daysofstatic. Do Prahy se vrátí už počtvrté a představí nejen svoji poslední akvizici, soundtrack k vesmírné survival hře "No Man's Sky: Music For An Infinite Universe".

Čtyřčlenná formace debutovala v první polovině minulé dekády a hned v začátcích se zařadila k progresivním kapelám, kterým kritika věštila velkou budoucnost. Poznávacím znamením raných nahrávek 65daysofstatic se kromě explozivní dynamiky, plné zvratů a epických momentů, stalo především experimentování s perkusemi po vzoru Aphexe Twina. Další evoluce pak skupinu přivedla ještě blíže reprezentantům elektronického světa. Syntezátory si vydupaly rozhodující roli při utváření monumentálního soundu, kterému jedna dimenze nikdy není dost. Co však zůstalo, je všudypřítomný element krásy a pocit povznesení, díky němuž se odlišují od instrumentálních formací opírajících se převážně o drsnou sílu.

Všechny tyto faktory, které umocňuje časté zapojování velkolepého vizuálního doprovodu, 65daysofstatic nepřekvapivě přivedly až k soundtrackům, konkrétně ke sci-fi "Silent Running" z roku 1972, a k již zmíněné hře "No Man's Sky", kterou dle zasvěcených kruhů soundtrack svými kvalitami dokonce převyšuje. Jako ochutnávka může posloužit třeba záznam z účinkování skupiny na Game Awards, kde zazněl track "Supermoon."

Předskakovat hlavním hostům večera bude trojice Thought Forms z Bristolu, která na rozdíl od 65daysofstatic vládne hlasem v podání zpěvačky Deej Dhariwal, sází na syrové kytarové pecky a má blízko k sludge metalové estetice.

Cena vstupenek činí v předprodej 290 Kč a na místě 390 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY